Haber

24 Kasım Öğretmenler Günü’nde 1500 Öğretmenle Bir Araya Gelen İmamoğlu: Toplumun İhtiyaç Duyduğu Alanlara Dokunmaya Devam Edeceğiz

Haber: OKTAY YILDIRIM/ Kamera: SADIK KARAKULOĞLU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, kurum çalışanı 1500 eğitimciyle bir araya geldi. Enstitü İstanbul İSMEK’in 36 ilçede, toplam 143 eğitim merkezinde İstanbullulara hizmet verdiği bilgisini paylaşan İmamoğlu, “Başta kadınlar olmak üzere, vatandaşlarımıza; yabancı dillerden bilişime, el sanatlarından kişisel gelişime, gastronomiden grafik tasarıma kadar birçok alanda, 250 binden fazla kişiye, yüz yüze ve uzaktan eğitimler veren, çok değerli bir kurumuz. Enstitü İstanbul İSMEK’i, hep birlikte çok daha ilerilere taşımayı amaçlıyoruz. Toplumun ihtiyaç duyduğu hangi ortam var ise, hangi bilgi edinimi ihtiyacı var ise, o alanlara dokunmaya devam edeceğiz” dedi.

İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Enstitü İstanbul İSMEK, İBB Ders Atölyeleri, Gençlik Ofisleri ve Teknoloji Atölyelerinden eğitmenlik yapan öğretmenlerle akşam yemeğinde bir araya geldi. İmamoğlu, Yenikapı Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yaklaşık 1500 öğretmene bir konuşma yaptı. Öğretmenliğin hayatın birinci anından itibaren başlayan kutsal bir süreç olduğunu belirten İmamoğlu şunları söyledi:

“EĞİTİM EKSİKLİĞİ, BİRÇOK BERBATLIĞIN YERİNİ OLUŞTURUYOR: Çünkü dünyadaki en bedelli şeylerin başında bilginin olduğunu hepimiz biliyoruz. Tarih boyunca bilgi, toplumların gelişiminde, geleceğe ilerlemesinde çok büyük rol oynamıştır. Şayet insanlık; bilgiyi paylaşamıyor, birbirine aktaramıyor, bir diğerine öğretemiyorsa, işte bugün bulunduğumuz yerin inanın ki çok daha gerisinde olurduk.  Eğitim eksikliğinin birey olarak insanın kendisine, kolektif manada da toplumun tümüne ziyanları olacak. Eğitim eksikliği, ne yazık ki birçok kötülüklerin, vahşetin, birebir vakitte o cins meselelerin yerini oluşturuyor. Bu bakımdan biz, bilginin paylaşılmasını, bilginin en üst düzeyde insanlarımıza aktarılmasını sağlamak konusunda Türkiye’nin en sorumlu kurumlarının başında geliyoruz. Çünkü bizler, İstanbul’da 16 milyon insanımıza hizmet ediyoruz. Bu bakımdan İstanbul’umuzun ve İstanbulluların gereksinimine dönük hizmet sunma konusunda, üyesi olduğunuz, bir modülü olduğunuz Enstitü İstanbul İSMEK kurumumuzun da sorumluluğu, hayli kutsal bir sorumluluktur.

HANGİ BİLGİ EDİNİMİ GEREKSİNİMİ VAR İSE O ALANLARA DOKUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ: Enstitü İstanbul İSMEK kurslarından yüklü olarak bayanların yararlandığını gözlemliyorum. Bayanların meslek edinmesine, güçlenmesine, iktisada katılmasına da çok kıymetli, bana nazaran çok manevi bir takviye sunmuş oluyorsunuz. Bu da bizim için farklı bir memnunluk. Şayet bir toplumda bayanın istihdama iştiraki yeteri düzeyde değilse, bayan, bilhassa kent ömrüne dahil olduktan sonra üretimi de gereğince kelam sahibi değilse, o ortamda, o kentlerde toplumsal refahı ve memnunluğu üst düzeye taşımamız mümkün değil. O bakımdan; 36 ilçede, toplam 143 eğitim merkezinde, Enstitü İstanbul İSMEK kümesi içerisinde, başta bayanlar olmak üzere, vatandaşlarımıza yabancı lisanlardan bilişime, el sanatlarından şahsî gelişime, gastronomiden grafik dizayna kadar birçok alanda, 250 binden fazla şahsa, yüz yüze ve uzaktan eğitimler veren, çok pahalı bir kurumuz. Enstitü İstanbul İSMEK’i, hep birlikte çok daha ilerilere taşımayı amaçlıyoruz. Toplumun ihtiyaç duyduğu hangi ortam var ise, hangi bilgi edinimi ihtiyacı var ise, o alanlara dokunmaya devam edeceğiz.

BEN HİÇBİR ZAMAN ÖĞRETMENLERİMİ UNUTMUYORUM: Bir insanın hayatına, ailesinden sonra en fazla dokunan kişiler öğretmenlerdir. Bana bir harf öğretenin kölesi olurum, diyen Hazreti Ali’nin o hoş tanımı üzere, hepimizi en derinden etkileyen öğretmenlerimizi hiçbir vakit unutmayız. Ben, hiçbir vakit öğretmenlerimi unutmuyorum. Her vakit minnetle yad ediyorum. Uygun ki varlar. Sizler de o denli yapıyorsunuz. Hasebiyle sizleri de yad edecek, sizleri de unutmayacak öğrencilerinizin olduğunu hiçbir vakit unutmayın. Başta şehit öğretmenlerimizi anmak istiyorum. Ne yazık ki terör akınlarında hayatını kaybeden, şehit öğretmenlerimizi minnetle, şükranla anmak istiyorum. Elbette hoş Cumhuriyet’imizin, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başöğretmeni Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü de hepinizin huzurunda minnetle yad etmek istiyorum. Eğitim, en kıymetli konumuzdur. Pozisyonumuz ne olursa olsun, ülkemizin eğitim düzeyini en üst düzeye taşımak için, en ağır çalışmaları hayatımız boyunca sürdüreceğimize, hepinizin emin olmasını istiyor, hepinizin ailelerine selamlarımı iletiyorum. Çocuklarınıza, eşlerinize, annelerinize, babalarınıza, hepinize selam, sevgi ve hürmetlerimi iletiyorum”

İmamoğlu, konuşmasının sonunda  mesai arkadaşlarıyla anı fotoğrafları çektirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu