Haber

AFAD Silivri’de Afet Merkezi Kurdu

AFET ve Acil Durum İdaresi Başkanlığı (AFAD), olası afetlerde kullanılmak üzere Silivri’de kurulan merkezde konteyner depolamaya başladı. Merkezde bir ay içinde 5 bin konteyner ve 80 bin çadırın depolanacağı bildirildi.

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), olası depremlere karşı ülke genelinde çalışmalarını sürdürürken, Silivri’de kurduğu merkezde konteyner ve çadır depolamaya başladı. Kamyonlarla merkeze getirilen konteynerler, vinçler yardımıyla yerleştirilerek, olası Marmara depreminde vatandaşların barınma ihtiyacının en hızlı şekilde karşılanması amaçlandı. Afet Koordinasyon Merkezi’nde iş makineleri kesintisiz çalışırken, merkezdeki hazırlıklar havadan görüntülendi.

“BU KONTEYNERLER ÜLKEMİZİN HER BÖLGESİNE DÖKÜLMÜŞTÜR”

Konteynerlerin tahliye çalışmalarını yerinde inceleyen Tekirdağ AFAD İl Müdürü Tezcan Buçan, “Ülkemizde meydana gelebilecek afet ve acil durumlardan ilk etapta Silivri’ye 628 adet çadır ve prefabrik konteyner ev getirildi. Bu konteynerler ülkemizin hemen her bölgesine yerleştirildi. Amaç, ülkemizde oluşabilecek afet ve acil durumlarda kullanılabilecek konteynerleri en verimli, en hızlı ve en hızlı şekilde stokta bulundurmak.”

“5 bin konteyner 80 bin çadırda depolanacak”

Afetlerle mücadele konusunda kararlılıkla çalıştıklarını belirten Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Burada afet sonrası vatandaşlarımızın barınma ve gıda ihtiyaçlarını karşılamak için AFAD ile birlikte bir depo alanındayız. Silivri Belediyesi olarak AFAD’a 20 dönüm arazi tahsis ettik ve 5 bin konteyner, bu alanda planlanan 80 bin çadır 1 ay içinde depo alanımızda hazır olacak. Duyulmasın isterken aynı zamanda güzel olmasını diliyorum” dedi. dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu