Haber

Ali Mahir Başarır: “Bizi İğrendiren Bu Tür Pisliklere Bulaşan Suça Bulaşan Bu Cemaat ve Benzeri Vakıflar Hakkında Gereken İşlem Yapılmalıdır”

MEHMET REBİİ ÖZDEMİR

İsmailağa Cemaati Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşında imam nikahıyla evlenmesinin ardından; “13 yaşında, 12 yaşında doğuran çocuklar gördük. O parti, bu parti umurumda değil. Benim gördüğüm sapkın bir zihniyet. Maalesef yaptıkları binalarda faaliyet yürütüyorlar. Gizli topraklar üzerine kurulmuştur. Devleti onlardan temizlemek zorundayız. Bu parti suça bulaşıyor, bu tür pislikler bizi hasta ediyor. Cemaat ve benzeri vakıfların yapılması gerekiyor” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Ali Başarır, Samsun’da; CHP İl Başkanlığı’nda gündemi değerlendirdi. Başar dedi ki:

“Bugün Samsun’da olduğum için çok mutluyum. İlkadım şehri milli mücadelenin ilk başladığı yerdir, dolayısıyla Samsun bizim için çok değerli, Samsunlular bizim için çok değerli, biliyorsunuz çok Seçime az kaldı, Bu ülkenin büyük sorunları var, Türkiye’nin her yerini geziyoruz, görüyorum ki Türkiye’de iki temel sorun var. ekonomi ve mülteci sorunu. Ne kadar bakarsınız bilmiyorum ama Mersin’de hep ben apartman yöneticisi seçsek bazı mahallelerde Suriyeliler kazanır dedim, bazı okullarda çocuklar sınıf başkanı seçilse ikisi de oldu. Bir okulda sınıf başkanı Suriyeli bir çocuktu. Birçok apartmanda yönetici Suriyeli oldu. Bugün Hatay’da, bugün Mersin’de, bugün İstanbul’da bazı hastanelerde dünyaya gelen her çocuktan bir, iki Suriyeli. Bu olursa maalesef 15 yıl içinde ülkemizde 20 milyona yakın Suriyeli olacak. Sürekli gelişen, sürekli büyüyen bir mülteci krizi ile karşı karşıyayız. İlk sözümüz çözmeliyiz, çözeceğiz, adım adım Suriyelileri ülkelerine göndereceğiz. Bugün bu seçimin en değerli konularından biri de sığınmacılar.

“Kasaplar tavuk kemiklerini çöpe attı, şimdi 20 liradan satıyorlar”

İkincisi ekonomi. Arabayı park edip il binamıza yürüdük Samsun’da en az 10 ağıt sesi duydum. Ne zaman gidecekler, Samsunlular sokağa çıkalım, nefes alalım diyor, millet diyor. Hakikaten bak insan et alamıyor, kasap tavuğu kazıyıp o kemikleri atıyor önceden, şimdi 20 liraya satıyor, kasaplarda tavuk kemiği kuyruğu var. Bayat ekmek kuyruğu var. Milletin beyaz eşyası bozulunca eyvah diyorlar, çünkü bugün buzdolabı alamıyorlar, bir buzdolabı ortalama 30 bin lira. Etini, zeytinini, peynirini balkonda saklamak zorunda kalıyor ve bu durumdan utanmayan bir devlet var. Ekonomi, artık emekçi, emekli, asgari ücret, köylü nefes almak istiyor. Emekli amcamın dediği gibi Samsun’da yola çıkan ‘Ben geçimimi sağlayamıyorum’ diyor. Bugün onbinlerce kira tespit davası ve tahliye davası var. Soruyorum Sayın Başkan, bir buçuk yıl önce yılda 1500 lira olan kira yedi bin beş yüz lira diyor. Sarayda oturan Recep Tayyip Erdoğan’a soruyorum kira 7 bin 500 lira merak etmiyor musunuz? 28 milyon insan idamda, bunlara üzülmüyor musunuz? Yani ekonomi, insanlara nefes aldıracağımız ikinci çabamızdır ve çabamız ekonomiyi düzeltmektir. İlk yılda mazlumlar için nefes alabilmek.”

“KÜÇÜN RIZASI OLDUĞUNU SÖYLEYEN BİR ADALET BAKANIMIZ VAR”

3 gündür üçüncü sorunu konuşuyoruz. Aslında Ensar, Aladağ’daki yangını aslında çok münferit olaylarda yaşadık aslında. Ama unuttuk, ne yazık ki unutuyoruz. Ne yazık ki günlük yaşıyoruz. Burada 6 yaşındaki bir kız çocuğunun Hiranur vakfı tarafından kurucusu tarafından ‘gelin’ olarak verildiğini üzüntüyle öğrendik. Timur Soykan çıkardı, dün Timur Soykan çıkardı, Twitter’a bakıyorum sosyal medyada bir sürü gereksiz yazım hatası ‘Timur Soykan tutuklansın’ diyor. Tabi Timur tutuklansın, Hiranur vakfının başı serbest bırakılsın, köşkte otursun Süleyman Soylu ritm versin, bu kadar mı? ya da biraz utanın! Türkiye’nin sorunu artık birçok ilde onlarca çocuk yaşta evlilik. 13 yaşında, 12 yaşında doğuran çocuklar gördük. O parti, bu parti umurumda değil. Sapkın bir zihniyet görüyorum. Ne yazık ki gizli yerlerde kurdukları binalarda faaliyetlerini yürütüyorlar. Devleti onlardan arındırmamız gerekiyor. Suça ve bu tür pisliklere bulaşan ve midemizi bulandıran bu cemaat gibi vakıflara ne yapılmalı. Kimse onları savunmasın. Avukatlık yapacak olan varsa müdahilin yanında yer alıp avukatlık yapsın. Yazık, bu konuda yanılan Timur Soykan’dı, konuşanlar oldu. Beraat ettiler, iftira atıyorduk, buradan yargıya sesleniyorum. Bir tweet yüzünden bizi yargılayan savcılar, iki saat sohbet diye gece pijamalarını giyenler, jet hızında karar veren hakimler, neden hala tutuklama kararınız yok? Ne için bekliyorsun? İnsanları daha fazla yargıdan uzaklaştırmayın. Yargıya inanç yüzde 20 ama bu davada karar vermediğiniz için tıptaki kasırgalara, savcılığın oyunlarına ayak uyduramadığınız için yüzde 10’a düştü. Belki senin de bir sağ tarafın vardır. ‘O küçüğün iradesi var’ diyen bir Adalet Bakanınız var. Bekir Bozdağ’ı bir kez daha istifaya davet ediyorum. Sen bu ülkeye layık değilsin. Bu ülkenin Adalet Bakanı olamazsınız çünkü Aladağ’da yaşananların sorumlusu 6 yaşındaki çocuk ve o çocukların mağduru olan yüzlerce çocuk gelin Bekir Bozdağ’dır. Yani hepsini birlikte çözeceğiz.

“DIYANET, İÇİŞLERİ BAKANI’NIN SAPIKLARLA FOTOĞRAF ÇEKMESİ İÇİN KURULMADI”

Laiklik, laik cumhuriyet çok önemlidir. Dinimizi geliştirecek, öğretecek tek kurum olduğunu bir kez daha gördük. Diyanet Diyanet’i kim kurdu? 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkıp bu ülkeyi kurtaran Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyeti kurdu. Neden? Niye? Dini geliştirsin ve dünyaya anlatsın diye. Diyanet, 6 yaşındaki kızına gelin veren böyle sapkınların İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yla fotoğraf çektirsin diye kurmadı. O yüzden geldiğimizde din bizim dinimizle ilgili, camilerle ilgili, çocuklar dini öğrenmek istiyorsa devletin kontrolünde dine bağlı yerlerde onların dinini öğreneceğiz ve yapacağız. gerekli önlemleri alınız. Bugün devletle iç içe, devletten beslenen, devlete hakim ve savcı veren, holding gibi yönetilen kirli cemaatlere yer kalmayacak. O yüzden seçim yaklaştı, sıkıntılar var, 81 il başkanımız, ilçe başkanımız, 17 ilçe başkanımız var, idarecilerimizle büyük bir gayret göstereceğiz. 5 ya da 11 yaşında olan ve küçük yaşta bebekle oynaması gereken çocuklarımız, bir bebek doğurmak zorunda kalıyorsa yapacak çok işimiz var. Demek ki onlara karşı bir sorumluluğumuz var. Demek ki 85 milyon insan aydınlanmaya, refaha, barışa ve bu ülkeyi mültecilerden kurtarmaya muhtaç durumda. Bunu hep birlikte yapacağız diyorum. Güzel günler yakındır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu