Haber

Antalya’da 5 katlı binada çıkan yangında can pazarı yaşandı

Antalya’da 5 katlı binada çıkan yangında can pazarı yaşandı

Üst katlarda mahsur kalan ve dumandan etkilenen 13 kişi hastanelerde tedavi altına alındı.

İtfaiye ekipleri dumandan etkilenen vatandaşları kendi maskelerini takarak binadan çıkardı.

Yakınları binadan çıkarılanların gözyaşları sevinç gözyaşlarına dönüştü.

Patlamaların meydana geldiği yangına çevredekiler zaman zaman çeşme hortumuyla müdahale etmeye çalıştı.

ANTALYA – Antalya’nın Manavgat ilçesinde 5 katlı bir binanın zemin katında başlayan yangın kısa sürede tüm binayı sardı ve binanın üst katlarında mahsur kalan 13 kişi en üst kata sığındı. İtfaiyenin zamanında müdahalesi sayesinde mahsur kalan kadın ve çocuk 13 kişi itfaiye ve polis ekipleri tarafından binadan tahliye edildi. Yanan binada mahsur kalanların yakınları olay yerinde gözyaşı dökerken, mahsur kalanların kurtarılmasının ardından gözyaşları sevinç gözyaşlarına dönüştü. Dumandan etkilenen binadan kurtarılan 13 kişi ambulanslarla Manavgat’taki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Aşağı Pazarcı Mahallesi 1059 Sokak 38 numarada bulunan 5 katlı binanın giriş katından başlayan yangın kısa sürede tüm binayı sardı. Binanın zemin katındaki döşeme atölyesinde bulunan sünger ve kumaşlar yangının büyümesine neden olurken, motosikletin atölye içindeki deposunun patladığı bildirildi. Tüm binayı saran yangınla birlikte çevredeki binalardan hortumla yangına müdahale edilmeye çalışılırken, itfaiyenin gelmesiyle yangın kontrol altına alındı. İtfaiye ekipleri yangını kontrol altına alırken, bina sakinlerinin mahsur kaldığı üst katlara ulaşarak mahsur kalan vatandaşlara maskelerini başlarına takarak indirdi.

Yanan binadan en son çıkan kişi olan Mustafa Deniz, yangının bir anda büyüdüğünü, itfaiye ekiplerinin tam ümidini kestiği sırada geldiğini, zamanında yetişmezlerse binada bulunanların hiç şansı olmadığını söyledi. kaçmanın Yangını ilk kez görenlerin ortasında kalan bir vatandaş, alevlerin bir anda alevlendiğini ve itfaiyenin müdahalesi sayesinde can kaybı olmadığını söyledi.

Yangının söndürülmesinin ardından Manavgat Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Ekibi incelemelerde bulundu.

haberbandirma.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu