Haber

Antalya’da eski İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanına silahlı saldırı: 4 kişi daha tutuklandı

Antalya’da eski İYİ Parti Manavgat İlçe Başkanı Hüseyin Ergen’i evinin önünde silahlı saldırıda yaralayan saldırgan ve şoförün yakalanmasının ardından 4 kişi daha tutuklandı.

Olay, 31 Ocak’ta Side Mahallesi 1528. Sokak’ta meydana geldi. Alınan bilgiye göre, kimliği belirlenemeyen bir kişi sitenin önünde Hüseyin Ergen’in aracına yaklaşarak aracın sağ camından Hüseyin Ergen’e silah doğrulttu ve silahın sıkışmasının ardından hızla olay yerinden ayrıldı. Şüpheli 50 metre gittikten sonra geri dönüp silahını Hüseyin Ergen’e doğrulttu ve kaçmaya çalışırken Ergen’e ateş etti. Silahtan çıkan 7 merminin biri Ergen’in sağ bacağına, biri de sol baldırına isabet etti. Şüpheli yaya olarak olay yerinden kaçarken, Hüseyin Ergen ise aracına binerek Side’deki özel bir hastanede tedavi altına alındı. Olay anları güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olayın failleri adliyeye sevk edildi

Olayın ardından Antalya İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Kabahatler Araştırma Timi’nin (JASAT) 14 saat süren titiz çalışması sonucunda olayda kullanılan aracın kimliği belirlendi. Operasyonda araç sürücüsü ile silahı kullanan saldırgan yakalandı. Her iki şüpheli de adli makamlarca tutuklanarak Manavgat Kapalı Cezaevi İnfaz Kurumuna teslim edildi. Soruşturma kapsamında olayın planlayıcısı ve azmettiricisi olduğu değerlendirilen YK, A.Ç., YA ve FED gözaltına alındı. İşlemlerin ardından 1’i tekerlekli sandalyeli 4 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi. Manavgat Adliyesi’ne sevk edilen 4 şüpheli, nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. – ANTALYA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu