Haber

Beylikdüzü’nde Kaldırılan Engeller

Erişilebilir bir ilçe için çalışmalarını sürdüren Beylikdüzü Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

Engellilerin el işlerinden oluşan Manisiz Sergisi’nin yanı sıra “Başardım” farkındalık söyleşisi de düzenleyen Belediye, engellilerin en büyük sorunlarından biri olan işsizliğe çözüm bulmak için Engelli İstihdam Fuarı da düzenledi.

Engelli ve dezavantajlı bireylerin hayatını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdüren Beylikdüzü Belediyesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında bir dizi etkinlik düzenledi. İlk olarak Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak faaliyet gösteren Manisiz Yaşam Birimi’nde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el işlerinin yer aldığı Manisiz Standı açıldı. 16 Mayıs’a kadar ziyarete açık olacak stant açılışının ardından “Başardım” konulu farkındalık sohbeti gerçekleştirildi. Engelli Sporcu Yetiştirme Derneği Başkanı ve İBB Meclis Üyesi Yılmaz Demirel, Türkiye Engelliler Derneği (TSD) Genel Başkanı ile söyleşiye katıldı. Yardım. Özer Güvenç, TSD Beylikdüzü Şube Başkanı Ahmet Bağbeklenen ve Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ertuğrul Tunçel konuşmacı olarak katıldı.

“Engelli hizmetlerinde çıta yükseltildi”

Engelli Sporcuları Yetiştirme Derneği Başkanı ve İBB Meclis Üyesi Yılmaz Demirel, engellilerin yaşadığı sorunlara değinerek, “Türkiye’de yeterli engelli envanteri yok. Nüfusun dezavantajlı durumu hakkında yeterli bilgiye sahip değiliz. Engelliler hayatın içinde yok sayılıyor. İBB Liderimiz Ekrem İmamoğlu ile birlikte engelliler bizim için bambaşka bir alan oldu. Engelli Müdürlüğü olarak 20 eğitim merkezi, 2 mola merkezi, 5 sosyal hizmet, 7 irtibat ofisi, 2 yaz kampı, 697 işçi ve 140 araçla engelli arkadaşlarımıza analizler sunmaya çalışıyoruz. Liderimiz Ekrem İmamoğlu ile birlikte engelli hizmetlerinde çıta yükseldi. Amacımız çıtayı daha da yukarılara taşımak” dedi. Türkiye Engelliler Derneği (TSD) Genel Başkanı. Yardım. Dr. Özer Güvenç ise “Engellilikte yapılan her çalışma çok önemlidir. Yataktan kalkmak, dışarı çıkmak, eve dönmek büyük bir başarıdır. Başarı hikayesinin gerçek sahipleri sizlersiniz.”

“Sağlıklı her birey engelli adayıdır”

TSD Beylikdüzü Şube Başkanı Ahmet Bağbeklenen, sağlıklı her bireyin engelli adayı olduğunu hatırlatarak, “Önce birbirimizi seveceğiz. Birbirimizi sevmeden bunun üstesinden gelemeyiz. Birbirimizin yanında olursak sorunların üstesinden gelebiliriz. Herkes farklı bir şeyin peşindeyse bu sorun çözülmez. Bu yüzden birbirimize destek olmalıyız. Bir kere hiçbir engelli rastgele bir insanın vicdanına ve insafına bırakılamaz. Hukuk devletinde bireylerin sorunlarını hukuk çözer. Bizi yönetenler bizi yok sayıyorsa, sırtını dönüyorsa biz de onların etrafından dolaşıp yeniden karşılarına çıkmalıyız.”

“O fırsatı yaratın ve yolu açın”

Beylikdüzü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ertuğrul Tunçel, engelli yakınlarına seslenerek, “Anne babalar, lütfen çocuğunuzun değerlerini ve yeteneklerini öğrenin. Ona söyle ve ona inan. Onun çok farklı şeyler yaptığını göreceksiniz. Sen bile inanmayacaksın. Sadece o fırsatı yaratın ve önünü açın” ifadesini kullandı.

Engelli İstihdam Fuarı düzenlendi

Ayrıca etkinlikler kapsamında, engellilerin en büyük sorunlarından biri olan işsizliğe çözüm bulmak amacıyla Beylikdüzü Belediyesi Meslek Merkezi (BEYKAM) tarafından Engelli İstihdam Fuarı düzenlendi. Beylikdüzü Atatürk Kültür Merkezi Trakya Salonu’nda düzenlenen fuara onlarca firma katıldı. Engelliler, mesleğine uygun işçi arayan firma yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmeler sonrasında birçok kişi uygun yerlere yerleştirildi. BEYKAM yetkilileri, işe alım sürecinin devam edeceğini belirterek, iş arayan engelli vatandaşların Beylicium AVM 3. katında yer alan Meslek Merkezi’ne başvurabileceğini bildirdi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haber-mazgirt.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu