Teknoloji

Beyni dahi olmayan bu canlının sahip olduğu yetenekleri duyunca, benim bundan şimdiye kadar haberim olmadığını nasıl söylersiniz!

Bu garip organizmanın inanılmaz özellikleri bununla da bitmiyor. bilim dünyası, incelerken ve üzerinde testler uygularken bile anlayamadığı bu canlı,Ayrıca yorum yapmanızı istedik.

“Hepsi bu kadar değil, artık yok!” eğer söylemeye hazırsan Gelin bu canlıyı tanıyalım.

İlkel bir mantar mı yoksa sümüksü bir mantar mı olduğu net olarak belirlenemeyen bu canlının keşfi oldukça ilginç.

Bilim adamlarının “damla” ya da “damla” olarak adlandırdıkları ve ilk olarak 1973 yılında Amerika’da keşfedilen bu canlı, Sarı renklidir ve jelatin benzeri bir yapıya sahiptir. . Blobların kategorisi hakkında kesin bir görüş olmasa da şimdilik balçık mantarları sınıfında olduğu kabul ediliyor.

Aslında bir cıvık mantar sınıfı olan ve aynı zamanda Myxomycetes ailesinin bir üyesi olan damlacıkların bilimsel adı Physarum polycephalum’dur. Çok çekirdekli yapıları, amipleri hareket ettirmelerine izin verir. Bu canlıların büyük çoğunluğu karanlık ve nemli ortamlarda yaşar ve çeşitli ayrışmış organik elementler, mantar sporları ve bakteriler ana beslenme kaynaklarıdır.

Bu yaratıklar; Beyni, ağzı, gözleri, midesi ve merkezi sınır sistemi yoktur.

Hem eşeyli hem de eşeysiz üreme yeteneğine sahip olan damlacıkların uzuvları yoktur, ancak saatte 4 cm hareket edebilirler ve 720 farklı cinsiyete sahip olabilirler. Biyologlara göre, bu parlak sarı organizma Beyni olmamasına rağmen sorunları çözebilir ve bilgi paylaşabilir.Hatta hasar alır ve ikiye ayrılırsa kendini yaklaşık 2 dakika içinde iyileştirebilir!

Düşünme ve problem çözme yeteneklerinin en güçlü kanıtı onlara uygulanan labirent deneyidir.

Hayvan gibi davranan damlalardan bahsetmişken, biyologlar bu canlıların önüne bir labirent koyuyor ve bir bakıma fiyat testine tabi tutuluyor. Sonuç olarak, organizma Şaşırtıcı bir şekilde labirentte yiyeceğe giden en kısa yolu bulduğu gözlemlenir.

Ve tuzdan nefret ettiği bilinen bu garip yaratığın önünde, Tuzdan oluşan bir engel konulduğu zaman arkasında yiyecek olmasına rağmen o yöne gitmediği fark edilir.Blob hızla bu engeli aşmanın başka bir yolunu bulur ve yiyeceğe dakikalar içinde ulaşmayı başarır.

Fazlası var! Lekeler, yalnızca yiyeceğe giden en kısa yolu ayırt edemez.

Bu organizmalar protein ve karbonhidrat gibi farklı besinleri ve bunların karışımlarını birbirinden ayırır ve en besleyici buldukları besine yönelirler. Bu besinlere ulaşmak için ağlarını oluşturur ve saatte 4 cm hızla hareket eder. Ayrıca bu organizmaların yaşlanması da mümkün değildir çünkü Düzenli olarak kendilerini yenileme yeteneğine sahiptirler.

Bu olağanüstü özellikleriyle biyologların ve bilim dünyasının heyecanlandıran ve ilgisini çeken damlacıklar, tersine çevrilebilir yaşam döngüleri ve daha birçok ilginç özelliği ile halen birçok araştırmaya ve incelemeye konu olmaktadır. Damla adı verilen parlak sarı renkli bir organizma görmek istiyorsanız, Paris Hayvanat Bahçesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Kaynaklar:euronews, Bilim Odağı, Güncel Biyoloji

kozan-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu