Haber

Denizli’de Sel Felaketi: Cami Sular Altında, Evlerde Hasar

Camiyi su bastı, evler hasar gördü

DENİZLİ – Denizli’de sağanak yağışın ardından selin vurduğu camiden su tahliye edilirken, vatandaşlar evlerini selin bıraktığı çamurdan temizlemek için kolları sıvadı.

Denizli şehir merkezinde etkili olan sağanak yağış birçok mahallede su birikintilerine neden oldu. Sel suları, özellikle İzmir ve Antalya Otoyolu’nun değerli arterlerinde trafiği durma noktasına getirdi. Evlerinin önünde önlem alan bazı vatandaşlar, sel sularından rahatsız olmadan evlerine giremedi. Uyarıların ardından bölgelere giden belediye ekipleri, vatandaşların yardımına koştu.

Merkezefendi ilçesine bağlı Sümer Mahallesi’ndeki Keskin Camii de selden etkilenen bölgelerden biri oldu. Cami sular altında kalırken, mahalleli vatandaşların işbirliğiyle su tahliye edildi. Merkezefendi İlçe Müftüsü Talat Özmet de camiye giderek incelemelerde bulundu.

Camiyi temizleyen Mehmet Hilmi Polat, “Mahallemiz bir anda su bastı, evlerimizi temizledik. Daha sonra caminin sular altında kaldığını görünce suyu tahliye edip halıları birlikte kaldırdık” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu