Haber

DHKP-C Üyesi ve Aranan İki Türk Yunanistan’da Yakalandı

Biri terör örgütü DHKP-C üyesi, diğeri mahkeme kararıyla aranan iki Türk’ün Yunanistan’da yakalandığı bildirildi.

Yunan polisinden yapılan açıklamaya göre, hakkında yakalama kararı çıkarılan DHKP-C’li terörist ile çeşitli suçlardan hakkında yakalama kararı çıkarılan bir Türk vatandaşı polis tarafından yakalandı.

Yakalananlar arasında 56 yaşındaki Türk vatandaşı hakkında da terör eylemlerine katılmak, silah ve patlayıcı madde temin ve nakletmek, terör örgütü DHKP-C’yi finanse etmek amacıyla para temin etmek suçlarından yakalama kararı olduğu bildirildi.

Yakalanan diğer 54 yaşındaki Türk vatandaşı hakkında ise memura direnme, saldırı, kamu malına zarar verme gibi suçlamalardan mahkeme kararı olduğu belirtildi.

Yakalananların parmak izi vermeyi reddettiği ve 56 yaşındaki teröristin geçersiz kimlik kartına sahip olduğu kaydedildi.

Yunan basınında yer alan haberlerde, 56 yaşındaki teröristin, 10 yıl önce Sakız Adası’ndan Türkiye’ye gitmeye çalışan DHKP-C’li teröristlerin yakalanmasıyla bağlantılı olduğu iddia edildi.

Yunan Sahil Güvenlik birimleri, 2013 yılında Sakız Adası açıklarında silah yüklü bir bot tespit etmiş, bu botla Türkiye’ye geçmeye çalışan DHKP-C üyeleri Mehmet Yayla ve Hasan Biber yakalanmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu