Ekonomi

enCore Enerji senet dönüşümüyle borcunu sıfırladı

DALLAS – ABD’li uranyum üreticisi enCore Energy Corp. (NASDAQ:NASDAQ: AB ) (TSXV:EU), 20 milyon dolarlık dönüştürülebilir tahvilinin adi hisse senedine dönüştürüldüğünü ve böylece şirketin kalan borcunun fiilen silindiğini duyurdu. Hareket, enCore’un başlangıçta 60 milyon dolar nakit ve 60 milyon dolar dönüştürülebilir senet olarak ödediği Alta Mesa Projesi’nin 2023’te satın alınmasından kaynaklanıyor.

Dönüşüm, hissedarlara 6.872.143 adet hisse verilmesiyle sonuçlandı. Şirket daha önce 2023 yılında 40 milyon dolarlık senet geri ödemesi yapmıştı. Bu son dönüşümle enCore, senet kapsamındaki tüm yükümlülüklerini yerine getirmiş oldu.

enCore Yönetim Konseyi Lideri William M. Sheriff, şirketin borç yüklü bir işletmeden borçsuz bir işletmeye doğru değerli bir geçiş yaptığını, 70 milyon dolar nakit ve iki projenin yakın zamanda üretime geçmesinin beklendiğinin altını çizdi. Bu projeler arasında Alta Mesa Projesi ve Boss Enerji ile süreç tamamlandıktan sonra kurulan bir işletme daha yer alıyor.

Teksas’ta bulunan Alta Mesa Projesi, yılda 1,5 milyon pound U3O8 işleme kapasitesine sahip, tam lisanslı bir Yerinde Kurtarma (ISR) uranyum tesisidir. Geçmişte yaklaşık 5 milyon pound U3O8 üretti. enCore, tesisin 2024’ün başlarında planlanan yeniden başlatılması için yenilenmesinin son aşamalarındadır. Ayrıca enCore, Boss Energy ile bir ortak girişimin peşindedir. Boss Energy, enCore tarafından yönetilen işletmenin %30 hissesini satın alacak.

enCore, Alta Mesa veya Rosita CPP’deki üretim kararlarını, ekonomik ve teknik fizibilite gösteren maden rezervlerine ilişkin bir fizibilite çalışmasına dayandırmadı. Bunun yerine karar, bu tesislerdeki geçmiş ISR ve işleme operasyonlarına dayanmaktadır. Şirket, fizibilite çalışması yapılmadan üretime geçilmesi durumunda belirsizliğin ve başarısızlık riskinin arttığını kabul ediyor.

enCore, Güney Dakota ve Wyoming’deki gelecekteki projeleri ve New Mexico’daki önemli uranyum kaynaklarıyla Amerika’nın en yeni uranyum üreticisi olarak temiz enerji misyonunu ilerletiyor. Şirket aynı zamanda müdahalesiz olan ve doğal yeraltı suyu ve oksijen kullanan ISR ekstraksiyon teknolojisiyle de tanınıyor.

Bu haber enCore Energy Corp. tarafından yapılan basın açıklamasına dayanmaktadır.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu