Haber

Erdoğan: Deprem bölgesine 50 bin enkaz kaldırdık, 77 bin konteyner yerleştirdik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Ulusal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Devlet Üstünlüğü Kurban Madalyası Ödül Töreni”nde konuştu.

Sadece Maraş merkezli depremlerden etkilenen illerde 35 binden fazla personelin arama kurtarma çalışması yaptığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yerli ve yabancı 55 bin kişiye madalya ve nişan takdim edeceğiz.”

Son güncellemelere göre 872 bin bağımsız bölümden oluşan 311 bin bina deprem nedeniyle kullanılamaz hale geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Deprem bölgesindeki çalışmalarınız vesilesiyle şahsım, milletim ve devletim adına size en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Yardım davetimize destek veren tüm yabancı dostlarımıza da ayrıca teşekkür ederim.

Tam bir arama kurtarma grubu olarak 35 binden fazla işçi bölgede aktif görev aldı. Gönüllülerle birlikte 650 bin insanımız bölgeye akın etti. Yerli ve yabancı toplam 55 bin kişiye madalya ve nişan takdim edeceğiz. Kimi yardım kampanyaları düzenledi, kimi ülkemize gelerek taziyelerini bildirdi. Kara gün arkadaşlarımızın hepsini biliyoruz. Yapılan her fedakarlık için, depremzedelere uzanan her yardım eli için şükranlarımızı farklı şekillerde ifade etmeye devam edeceğiz. Ardından gelen selde toplam 21 vatandaş hayatını kaybetti.

’57 BİN MÜŞTERİDEN 50 BİNİNİ ÇIKARDIK’

Depremler nedeniyle bölge genelinde son güncellemelere göre toplamda 872 bin bağımsız bölümden oluşan 311 bin yapı kullanılamaz hale geldi. 321 lokasyonda toplam 781.500 çadır ve 77 bin konteyner kurduk. Zelzele bölgesinde yapımına başlanan konut sayısı 113 bine, fiilen temeli atılan konut sayısı ise 47 bine ulaştı. 57 bin enkazın 50 binini kaldırdık. İnşallah en kısa zamanda Hatay’daki enkazı da temizleyeceğiz. Yaralar tamamen iyileşene ve depremin izleri tamamen silinene kadar koşmaya devam edeceğiz.

Hanehalkı desteği, yer değiştirme ve kira yardımı ile yakınlarını kaybedenlere yaptığımız ödemelerle birlikte 28 milyar lira ödedik.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu