Haber

Gaziantep’teki depremde hayatını kaybedenler anıldı

Merkezi KAHRAMANMARAŞ’ta yaşanan depremin yıl dönümünde, büyük yıkımın yaşandığı Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde hayatını kaybedenler anıldı. Anma töreninde vatandaşlar depremde hayatını kaybeden yakınları için gözyaşı döktü.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğündeki deprem ve Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki depremden en çok etkilenen illerden biri olan Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde hayatını kaybedenler için anma programı düzenlendi. İslahiye Kaymakamlığı bahçesinde gerçekleştirilen programda; Törene, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Küme Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, AK Parti ve CHP Gaziantep milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, kurum müdürleri, arama kurtarma ekipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Anma töreninde depremde hayatını kaybedenlerin yakınları o gecenin görüntülerini izlerken gözyaşlarına boğuldu.

‘ALLAH HİÇ KİMSEYİ YAŞAMASIN’

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, asrın felaketinin asrın dayanışmasına dönüştüğünü belirterek, “Geçen sene ülke olarak enkaz altında kaldık. Burada hissedilenin aynısını 85 milyon insan hissetti. Anıyorum.” Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlar. Acımızı bir kez daha yaşıyoruz. Rabbim aynı şeyleri hissettik.” Kimsenin felaketi yaşamasına izin vermemeliyiz. Ne söylesek yetmez. İkimiz de büyük acılar yaşadık ve her türlü ayrımcılığı bir kenara bırakıp bir araya geldik. O gün herkes bize ulaşmak ve nasıl yardımcı olabileceğimizi sormak için seferber oldu. O gün herkes insanüstü bir gayretle çalıştı. İlk başta çadırdaydık. Değerli bir ihtiyaç iken şimdi bu seviyelere ulaştık çok şükür. Ülke genelinde kura çektik ve ev teslimleri yaptık. Bu 1 yılda büyük bir başarı. Kimse aç kalmadı, kimse sağlık hizmetlerinden mahrum kalmadı. Eğitim mümkün olan en kısa sürede başladı. Uzun yoldan geldik. “Bundan sonra Allah’ın izniyle çok daha iyi olacağız. Allah bir daha yaşatmasın” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 6 Şubat 2023 günü oldukça zorlu bir sabaha uyandıklarını belirterek, yaşadıkları ilk şokun ardından hızla sahada çalışmalara başladıklarını vurguladı. Şahin, “Depremden etkilenen vatandaşlarımızın fiziki ve sosyal olarak yaralarının sarılması için var gücümüzle çaba harcadık. Konteyner kent, briket ev ve son olarak da kalıcı konut çalışmalarını hızlandırdık. İki ilçede konut teslimi yapıyoruz. Allah bir daha böyle acıları yaşatmasın.”

Program Kur’an-ı Kerim okunması ve dualarla sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu