Haber

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bağcılar Belediyesi Yaz Spor Okulları Kapanış Törenine Katıldı

gençlik ve Spor Bakan Osman Aşkın Bak, Bağcılar Belediyesi Yaz Spor Okulları’nın kapanış törenine katıldı. Törenin ardından eski milli futbolcuların da yer aldığı ‘Fame Mix’ maçında Bakan Bak sahaya çıktı.

Bağcılar Belediyesi tarafından öğrencilerin yaz dönemini verimli geçirmeleri için düzenlenen Yaz Spor Okulları’nın kapanış töreni gerçekleştirildi. TÜGVA İstanbul işbirliğiyle yürütülen program, 20 mahallede 42 okulda 210 eğitmenle gerçekleştirildi. 1 ay boyunca devam eden etkinliklerde 6.000 öğrenci futboldan basketbola, voleyboldan satranca farklı branşlardaki etkinliklerden yararlanma fırsatı buldu.

Mahmutbey Stadı’nda düzenlenen Bağcılar Belediyesi Yaz Spor Okulları’nın kapanış törenine Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“Türkiye genelinde yaz sporokullar açtık

“Fame Mix” yarışması öncesi açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, organizasyon için Bağcılar Belediyesi’ne teşekkür etti. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türkiye genelinde yaz spor okulları açtıklarını belirten Bakan Bak, “Belediye olarak TÜGVA ile birlikte Bağcılar’da yaklaşık 6 bin gence yaz spor okulları açtık ve onlara spor eğitimi verdik. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türkiye genelinde yaz spor okulları açtık.Tüm tesislerimizi hem gençlerimize hem çocuklarımıza hem de vatandaşlarımıza açtık.3 milyon gence yüzme öğretmeyi planlıyoruz. Açık yüzme havuzlarımızda kimse yüzmemesin diye kampanya çerçevesinde bu yıl bu zamana kadar 7 buçuk milyona yakın gençimize yüzme öğrettik. Bağcılar’da hep birlikte çeşitli tesisler yaptık, onlar da faydalandı. Yenilerini de yapacağız. Doğal olarak amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, onlara sosyalleşmeyi ve paylaşmayı öğretmek. Spor insanları bir araya getiren çok değerli bir dildir.”

“Sporun her yaşa, her noktaya yayılmasını istiyoruz”

Dünyanın en önemli spor tesislerine sahip olduklarını belirten Bakan Bak, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’nin dört bir yanında yapılan tesisler, gençlerimiz ve çocuklarımız için çok değerli bir yatırımdır. Biz de gençliğe yapılan bu yatırımı destekliyoruz. Sporun her çağa ve her noktaya yayılmasını istiyoruz.Kültürün yayılmasını istiyoruz. Dünyanın en değerli tesislerine sahibiz. Böylesine güçlü bir spor altyapısına sahip bir Türkiye geliyor. Bildiğiniz gibi madalyalarımız her geçen gün artıyor. Bu noktada emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Cumhurbaşkanımıza Türk sporuna verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Bakan Osman Aşkın Bak, “Şöhretler Karması” karşılaşmasının keyifli ve zevkli geçeceğini söyledi.

Bakan Bak, ‘Şöhret Karması’ maçında sahaya çıktı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yaptığı konuşmanın ardından ‘Fame Mix’ maçında sahaya çıktı. Bakan Bak’ın yanı sıra Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir ve milli sporcular Bülent Akın, Hasan Kabze, Ali Tandoğan, Ahmet Dursun, Saffet Akyüz, Emrah Eren ve Gineli eski milli futbolcu İbrahim Yattara forma giydi. Ayrıca 20’şer dakikalık iki devre halinde oynanan maçta yeşil kart uygulamasıyla da anlamlı bir hamle yapıldı. Maçta sarı kart yerine yeşil kart kullanıldığını görenler Yeşilay’a, kırmızı kart görenler Kızılay’a kan bağışında bulunacak. – İSTANBUL

emethaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu