Ekonomi

Heineken 2023 mali yılı için beklenenden düşük organik gelir artışı bildirdi, hisseler düştü

Heineken hisseleri (HEIA), 2023 mali yılı için organik gelirde beklenenden düşük bir büyüme açıklamasının ardından Çarşamba günü Amsterdam’da %4,8 düştü.

Şirket, 2023’ün dördüncü mali çeyreğinde toplam üretim hacmini 59,4 milyon hektolitre olarak bildirdi; bu, bir önceki yıla göre %6,2’lik bir düşüşü temsil ediyor ve analistlerin 62,57 milyonluk ortalama varsayımlarını karşılayamadı.

Tüm yıl boyunca Heineken’in düzeltilmiş hisse başına kazancı (EPS), 4,81€’luk tahmin rakamının altında 4,67€ olarak gerçekleşti.

Şirketin organik gelir artışı %5,5 olarak tahmin edilen %5,83’ün altında gerçekleşti.

Yılın net geliri 30,31 milyar Euro olarak gerçekleşti; bu, bir önceki yıla göre %5,6 artış göstererek, öngörülen 30,28 milyar Euro rakamının biraz üzerinde gerçekleşti.

Düzeltilmiş faaliyet kar marjı ise %14,7 ile varsayımlarla aynı doğrultuda gerçekleşti.

“2024 yılına baktığımızda dünyadaki ekonomik durum ve jeopolitik koşullara ilişkin temkinli duruşumuzu sürdürüyoruz. Stratejimiz, artan üretim hacmi ile artan ürün değeri arasında denge kurarak gelir artışına öncelik verecek. Markamıza odaklanacağız. portföyümüz, uzun vadede sürdürülebilir değer büyümesini sağlayacak ürün yenilikleri.” “Satış yeteneklerimize ve dağıtım ağlarımıza yatırım yapmaya devam etmeyi planlıyoruz” dedi.

Bu makale yapay zeka teknolojisi yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

kirikhanhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu