Ekonomi

İETT’ye ait unutulan eşyalar açık artırmayla satıldı

İETT’ye bağlı toplu taşıma araçlarında unutulan ve 1 yıl boyunca sahipleri tarafından alınmayan 2 bin 66 eşya, açık artırmayla 550 bin liraya satıldı.

İETT işletmelerinin otobüs, metrobüs, tramvay ve duraklarında yolcuların unuttuğu cep telefonu ve tabletin yanı sıra motosiklet kaskı, olta, tencere, demir ve tefin de aralarında bulunduğu 2 bin 66 eser, daha sonra açık artırmayla satışa çıkıyor bir yıllık bekleme süresinin tamamlanması. satılmış. Karaköy’deki İETT binasında Komite Başkanı Remziye Özgür idaresinde gerçekleştirilen müzayedeye vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kurulun belirlediği fiyatla 184 bin 110 lirayla başlayan açık artırmayı 550 bin lira veren Aziz Korkmaz kazandı.

“BU BİZİM HOBİMİZ”

Geçen yıl da ihaleyi kendisinin kazandığını hatırlatan Korkmaz, “Bu sene bereketli oldum. Fiyatlar yükseliyor, ilgisi olmayan, ilgisi olmayan insanlar katılıyor. Almayacağı mallara fiyat verenler var” Bu fiyatlar garantili olursa verilmez. 35 yıldır bu işi yapıyorum, bu bizim hobimiz. “Türk Hava Yolları farklı havalimanlarının ihalelerine katılıyor, mağazamda satıyorum. Bu bir hobi haline geldi. Yerimiz Avcılar’da, merak eden gelip görmeli. Piyasa değerinin altında fiyata mal satıyoruz” dedi.

Aziz Korkmaz, ihaleye katılmayan kişiler nedeniyle fiyatların arttığını söylerken, araya Yönetim Kurulu Başkanı Remziye Özgür gelerek, “Bu sadece bir iddiadır” dedi. Korkmaz ise “Ben yılda 50 ihaleye giriyorum, sen yılda bir ihale yapıyorsun” şeklinde yanıt verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu