Haber

İstanbul’da 806 bin litre kaçak akaryakıt ele geçirildi

İstanbul’un Tuzla ilçesindeki bir geri dönüşüm firmasına düzenlenen operasyonda, piyasadan toplanan atık madeni yağa yanıcı solvent, tiner ve fuel-oil türevleri karıştırılarak üretildiği belirlenen 806 bin 9 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. .

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Hatalarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Tuzla’da bir iade firmasının peşine düştü. Polis, söz konusu geri dönüşüm firmasının piyasadan topladığı atık madeni yağı yanıcı solvent, tiner ve fuel-oil türevi ürünlerle karıştırıp işlediğini ve bu şekilde üretilen motorin benzeri karışık fuel oil ürettiklerini belirledi. sonuç olarak ve halk arasında 10 numara yağ olarak anılır. 3 Şubat’ta bu şirkete operasyon düzenledi.

Devletin önemli bir vergi kaybının önüne geçildiği operasyonda piyasa değeri yaklaşık 16 milyon lira olan 806 bin 9 litre kaçak akaryakıt ele geçirildi. Bir seferde ele geçirilen en yüksek kaçak akaryakıt olduğu iddia edilen baskında, işyeri görevlileri MK ve F.Ö. 2 zanlı yakalandı.

Ele geçirilen standart dışı kaçak akaryakıtın içerdiği zararlı kimyasal elementler nedeniyle insan sağlığı ve çevre için tehlike oluşturduğu, ayrıca araçların mekanik aksamlarında büyük hasara yol açtığı bildirildi.

Operasyon kapsamında gözaltına alınan zanlılar sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, zanlılar hakkında “5607 SKM Kapsamında Kaçak Akaryakıt” adlı işlem başlatıldığı belirtildi. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu