Yaşam

İster İşkembe, İster Tuzlama! İstanbul’da Yemeye Bayılacağınız En İyi Çorbacılar

Saati ne olursa olsun her an lezzetiyle tüketilen çorba, günümüzde en çok tüketilen yemeklerin başında geliyor. Özellikle keyifli akşamların sonunda, gece uyanmak için ilk duraklardan biri olan İstanbul’un en çok çorbacılarını sizler için derledik. Kimi zamansız, kimi çağdaş konseptte hizmet veren bu mekanlar, İşkembeden Damar Çorbasına, Mercimekten Beyraya kadar pek çok farklı lezzeti müşterileri ile buluşturuyor. Klasik lezzetlerin yanı sıra kendine has çorbaları da olan bu güzel mekanlar bakalım nerelerde!

ayık

Gece hayatının en popüler ve bilinen mekanlarından biri olan Kadıköy’ün adının üzerine ayılmanın en popüler durağı Ayık. Dışarıdan bakıldığında oldukça şirin bir tasarıma sahip olan mekan, içeriye girdiğinizde çalışanlarının ilgisi ile birebir sempatisini sürdürüyor. Konumuza gelecek olursak çorbasını sevmeyen yoktur desek abartmış olmayız. En güzel yeri görmek için bir an önce gitmenizi tavsiye ederiz.

Adres: Caferağa, Dumlupınar Sk. No:14, 34710 Kadıköy/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Personel çok ilgili ve ilgili, dana gerdan çorbası ve işkembe denedik, yemekler oldukça lezzetliydi. Aslında, hayatımda sahip olduğum en iyi dana boyun çorbasıydı. Geri gelip çorba içmeyi tercih ederim. Ayrıca öğütülmüş pak ve çay ikramları da vardı. Mutlu ayrıldık. Sabahımızın güzel başlamasını sağladılar.

Hebun Çorba Evi

İstanbul’un en nezih çorbacıları denilince, bilenlerin ilk sıralara eklediği listelerde mutlaka orta sıralarda kendine yer bulacak olan Hebun Çorbacı, bir ziyaretçinin mutlaka bir kez daha uğrayacağı yerlerden biri. İster işkembe, kelle paça gibi klasikleri içmek isterseniz farklı tatlar denemek isterseniz Hebun Çorba Evi’nde hem çok çeşitli hem de damağınızda kalacak lezzetli çorbalar var.

Adres: Huzur Mh., HEBUN ÇORBA KONUTU, Atatürk Cd. no:3a, 34470 Sarıyer/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Kesinlikle gitmelisiniz. Bugün ilk kez gittim, arkadaşımın sonsuz övgüsüne ve bir tas çorbadan daha ne olsun ki? Sorusunu düşünerek girdim. 30-35 çeşit çorba saymışlar, hepsi birbirinden özel, emekle yapılmış… Ne ararsanız var, her yöre, her lezzet…

Karaköy Çorba Evi

“Çorbacıda çorba içilir” mottosuyla hizmet veren Karaköy Aşevi, kendini haklı çıkaracak lezzetli çorbalara sahip. Oldukça bilinen mekan, atmosferi ile içinizi rahat ettirecek cinsten. İlgili ve güler yüzlü hizmet sunmak başka bir konudur. Unutulmaması gereken tek bir nokta var, mekan 7/24 değil gece 02:00’a kadar açık.

Adres: Kemankeş Karamustafa Paşa, Mumhane Cd. No:35, 34425 Beyoğlu/İstanbul

Osmanağa, Halitağa Cad, Gençlik Sk. No:6/B, 34714 Kadıköy/İstanbul

Ziyaretçi Yorumları: Bölgede karnınız acıktığında gelebileceğiniz yer burası. Başka yerlere gitmeden burada oturup çorba içmek cebinize ve midenize iyi gelir. Baş paça çorbası çok yumuşaktı, mercimek çorbası da nefis, yoğurt çorbası da harika. Fiyatlar uygun, servis çok hızlı.

Sarıhan Gusto

Lezzetinden sunumuna, sunumundan çalışan ilgisine kadar aklınıza gelebilecek her konuda usta olan Saruhan Gusto sadece çorbalarıyla değil ana yemekleriyle de ünlü. Şimdilik çorbalardan bahsettiğimiz için bir kaç teklifte bulunacak olursak gittiğinizde mutlaka Foot Trotter ve Salting’i denemelisiniz diyoruz. Beşiktaş ve Bakırköy’de olmak üzere iki şubesi bulunan mekan, çorba kültürüne sahip herkesin uğraması gereken yerlerden.

Adres:Etiler, Nisbetiye Cd No:109, 34337 Beşiktaş/İstanbul

Zuhuratbaba, İncirli Cd. No:79, 34147 Bakırköy/İstanbul

Ziyaretçi Yorumları: Aileniz ve arkadaşlarınızla gelebileceğiniz güzel bir restoran. Çorba çeşitleri güzel, özellikle sakatat sevenler için farklı seçenekler var. Başta gelen sıcak ekmekler süperdi?? Seçtiğim tavuk çorbası çok lezzetli ve sıcaktı.

Paçacı Mahmut Usta

Fatih’te bir ara sokakta yer alan Paçacı Mahmut Usta, çok samimi bir atmosfere ve ilgili çalışanlara sahip bir esnaf lokantası. Türkiye yemekleriyle ilgili yorumlarına dikkat çeken Vedat Milor’un da yorumladığı işletme, yemek eleştirmeninin tabiriyle İstanbul’a değer katan şeylerden biri. Dipnotta kavrulmuş irmik ve irmik helvasının yanı sıra kıyma çorbalarıyla da adından söz ettiriyor.

Adres: İskenderpaşa, Kızanlık Cd. No:16, 34080 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Kesinlikle tavsiye ederim. Özellikle paça ve kavurma için İstanbul’un en güzel yeridir. Ayrıca paça dışındaki yemekler de oldukça lezzetlidir. Birkaç yıldır ramazan ayında hizmet veriyor. Bunların dışında Beşiktaş’tan dükkân sahibi Ahmet Kodal’ın sohbeti oldukça keyifli ve yeterli.

Lale İşkembe Dükkanı

Beyoğlu’nun en eski aşevlerinden biri olan Lale İşkembecisi, yıllardır birçok kişinin ilk tercihi. Küçük bir yer olmasına rağmen en uygun çorbacı denilince adını ilk sıralara koymayı başardığı için büyük işler başarmış diyebiliriz. Giderseniz mercimek çorbası ve işkembeyi mutlaka denemelisiniz.

Adres:Şehit Muhtar, Tarlabaşı Blv No:5, 34435 Beyoğlu/İstanbul

Ziyaretçi Değerlendirmesi: En otantik ve lezzetli restoranlardan biri. Anadolu yakasındaki taklitlerle karıştırılmamalıdır. Sahibi ve çalışanları son derece ilgili ve bilgili. Baş paça çorbası, ciğer ve kokoreç çok güzeldi.

Paçacı Necip Usta

Bir diğer ünlü çorbacı ise Paçacı Necip Usta. Oldukça sade ve başarılı bir mekan olan Paçacı Necip Usta da Vedat Milor’un İstanbul’a değer katanlar arasında saydığı ücretli işletmelerden biri. Özellikle Kuzu Tandır Çorbasını denemek için herkesin gittiği işletme sizden 10 üzerinden 10 puan alacaktır.

Adres: Akşemsettin, Sarıgüzel Cd. 2A D:B, ​​​​34080 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumları: Mekan küçük ama samimi. Ayak paça çorbası içtim ve beğendim. Sahipleri çok kibar ve ilgili. Çorbanın yanında çıtır çıtır taze ekmeğin olması kıymetli bir detay.

Antik İşkembe Salonu

Çorbanın malzemesi bol olur diyenlerdenseniz işte aradığınız yer Antik İşkembe Salonu. Özellikle Çürük çorbasıyla ünlü olan mekan aslında bütün çorbalarında çok başarılı. Sabah 06:00 ile 10:00 saatleri arasında kapalı olan işletme dekor açısından da oldukça sempatik.

Adres: Osmanağa, Serasker Cd. No:50, 34714 Kadıköy/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Antalya’dan geldim, çok beğendim. Çok temiz bir işletme, porsiyonlar oldukça doyurucu, yanındaki ikramlar da öyle. Mercimek lezzetliydi; arkadaşlarım kelle paça içtiler ve çok memnun kaldılar. Fiyat olarak da oldukça uygundur.

Hacıbey Alabalık & İşkembe

İstanbul’un en iyilerinden Hacıbey Kelle Paça & Tripe, listemize almasak utanacağımız başarılı bir işletme. Taze ve güzel çorbalar içmek isteyenlerin, bugün yemek yapmak istemeyen ama yine de fast food tercih etmeyenlerin ilk adresi olmalı.

Adres: Altayçeşme, Bağdat Cd. No:335 D:1, 34843 Maltepe/İstanbul

Ziyaretçi Yorumları: Restorana girdiğinizde sıradan bir esnaf lokantası gibi görünüyor. Ancak güler yüzlü garsonun sıcak ilgisi sayesinde oturmaya karar verdim. Şimdiye kadar sahip olduğum en lezzetli çorba, aklımı başımdan aldı. Çok teşekkür ederim lütfen bu kalitede devam edin. Atom adında acı sosları vardı. Böyle bir tat olamaz. Şiddetle tavsiye ederim.

Tepeüstü Kervansaray İşkembe Salonu

Tüm klasiklerin en lezzetli haliyle müşterilerin beğenisine sunulduğu Tepeüstü Kervansaray İşkembe Salonu’nda özellikle Tuzlama’ya bayılacağınızı söyleyerek başlayabiliriz. Çorbaya eşlik eden yeşillikler ve turşular da müşterilerin gönlünü fethetti diyebiliriz.

Adres:Tepeüstü, Alemdağ Cd No:532, 34771 Ümraniye/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Normalde Kervansaray’da yemek yiyene kadar çorba kültürüm yoktu. Beyran porsiyon büyüklüğü, malzemeleri, sarımsakları ve sosuyla oldukça yeterli. Ben but ve işkembe içmem o yüzden onlar hakkında yorum yapamam. Tavuk suyu çorbası da çok güzel bir tada sahiptir.

Kamil Usta Baş Paça

Kamil Usta Kelle Paça, şehrin tatlı ve salaş işletmelerinden biridir. Salaş yerlerde lezzet ve keyif artar diyenler var, Kamil Usta Kelle Paça da öyle bir yer. Tam adı Kahramanmaraşlı Kamil Usta olan yerde özellikle Maraş yolu Baş Paça’yı denemelisiniz.

Adres: Sahrayi Cedit, İnönü Cd. No:2/2 D:1B, 34734 Kadıköy/İstanbul

Ziyaretçi Yorumları: Bir akşam geç saatlerde gittiğimiz çorbacı çok keyifli ve keyifli. Personel çok ilgili, servis çok hızlı, fiyatlar olması gerektiği gibi uygun. Kellepaça eti bol ve lezzetliydi. Çorba dışında kokoreç şiş şiş çiğ köfte gibi seçenekler de var. herşey çok güzeldi herkesin ellerine sağlık.

Çorba Köşkü

24 saat hizmet vermeye devam eden işletmelerden biri olan Çorba Köşkü, muhtemelen bu kadar çeşitliliği ilk defa göreceğiniz yerlerden biri olacak. Lezzet, hizmet ve hijyen açısından bizden tam puan alan Çorba Konağı, tasarım açısından da oldukça çağdaş.

Adres:Maltepe, Fazıl Paşa Cd 10/3, 34010 Zeytinburnu/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Güzel bir çorba içmek istiyorsanız hiç durmayın, arabanıza atlayın ve direk buraya gelin. Mutlaka 20’den fazla çorba çeşidi vardır ve bazen bu sayı 30-35’e kadar çıkmaktadır. Porsiyonlar normalden daha büyük. Sabah geldim çok sakindi mantar çorbası içtim. Çorba içmek için en sevdiğim yerlerin ortasına götürüyorum.

Sarıhan İşkembe

Güleryüzlü hizmeti, ilgisi ve alakasıyla ayrı bir keyif yaratan Sarıhan Triple, gece işkembe içmek isteyenlerin gerçek adreslerinden biri. Mekanın müdavimi olabilirsiniz çünkü işkembenizi bir kez içtikten sonra başka mekana gitmek istemezsiniz.

Adres:Merkez, Abide-i Hürriyet Cd No: 126, 34400 Şişli/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Normalde kafa paça içmek şöyle dursun kokusu bile beni mahvederdi. Bir arkadaşımın ısrarı üzerine gittim. Normalde bir çorba aşığı değilim (herhangi bir çorba) ve nadiren bir kase çorbayı bitiririm. Kelle paçasını gerçek bir aşk ve zevkle içtim. Hiç rahatsız etmedi. Çok güzel ve kokusuzdu. Kafa paça içmek isteyenlere tavsiye ederim.

Şorba

Ve son teklifimize geldik. Ataşehir’in gözde çorbacılarından Shorba, özel ekmeğinde servis ettiği Arabaşı çorbasıyla adından söz ettiriyor. Fransız usulü çorbaların yanı sıra alışık olduğumuz lezzetleri de bir araya getiren Shorba’yı bir an önce ziyaret etmelisiniz.

Adres:Ataşehir Atatürk Arkadlı Çarşı Çet Plaza 3 No:3, D:5, 34758 Dudullu OSB/Ataşehir/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Size Ataşehir civarındaki en iyi çorbacıyı buldum. Klasik müzik eşliğinde efsane çorba çeşitlerinin olduğu ve fiyatların da uygun olduğu bu çorbacıyı şiddetle tavsiye ediyorum. Mekan çok temiz ve hijyenik. Tandır çorbası ve kafa paça favorilerimiz..

haber-gole.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu