Ekonomi

Kazanç açıklaması: NewMarket Corporation karışık 4. çeyrek sonuçları bildirdi

NewMarket Corporation (NYSE: NEU), 2023’ün dördüncü çeyreği ve tam yılı için kazançlarını ve ayrıntılı mali sonuçlarını bildirdi. Şirket dördüncü çeyrekte 80 milyon dolar veya hisse başına 8,38 dolar net gelir bildirirken, bu rakam önceki yılın gelirinden düşüktü. 91 milyon dolar veya hisse başına 9,26 dolar. Tüm yıl için net gelir, 2022’de 280 milyon dolar veya hisse başına 27,77 dolardan 389 milyon dolara veya hisse başına 40,44 dolara yükseldi.

Petrol katkı maddeleri satışları 4. çeyrekte düştü ancak tüm yıl için faaliyet kârını artırdı. Şirket ayrıca American Pacific Corporation’ın değerli bir satın alımını tamamladı ve borç/FAVÖK oranını iyileştirdi.

Temel Çıkarımlar

  • 4. çeyrekte net gelir, 2022’nin 4. çeyreğindeki 91 milyon $’dan (hisse başına 9,26 $) 80 milyon $’a veya hisse başına 8,38 $’a düştü.
  • Tüm yıl için net gelir, 2022’de 280 milyon dolar veya hisse başına 27,77 dolardan 389 milyon dolara veya hisse başına 40,44 dolara yükseldi.
  • 4. çeyrekte petrol katkı maddeleri satışları geçen yılın aynı döneminde 680 milyon dolardan 642 milyon dolara geriledi.
  • Tüm yıl yağ katkı maddeleri işletme karı, 2022’deki 378 milyon dolardan 514 milyon dolara yükseldi.
  • Şirket, AMPAC’ı yaklaşık 700 milyon $ karşılığında satın aldı ve satın almanın 2024 net gelirine katkı sağlaması bekleniyor.
  • NewMarket, beş yıllık, 900 milyon dolarlık yeni bir döner kredi tesisi ve iki yıllık, 250 milyon dolarlık teminatsız vadeli kredi sağladı.

Şirket Görünümü

  • Yağ katkı maddeleri segmentinde gücün devam etmesini bekliyor.
  • AMPAC, entegrasyonunun şirketin performansına olumlu katkıda bulunmasını bekliyor.
  • Hissedarlar ve müşteriler için uzun vadeli değere odaklanır.
  • Önce güvenlik kültürünü, müşteri odaklı analitiği, teknoloji odaklı ürün tekliflerini ve birinci sınıf tedarik zinciri yeteneğini vurguluyor.

Düşüş Öne Çıkanlar

  • 4. çeyrek net gelirinde yıldan yıla düşüş.
  • 2023’ün 4. çeyreğinde yağ katkı maddesi satışları, 2022’nin 4. çeyreğine kıyasla daha düşük.
  • Yüksek işletme maliyetleri ve düşük hammadde maliyetlerine rağmen düşük sevkiyatlar nedeniyle 4. çeyrekte faaliyet kârında düşüş.
  • Devam eden küresel ekonomik zayıflık ve stok rasyonelleştirmesi sevkiyatları etkiliyor.
  • Devam eden enflasyonist baskılar işletme maliyetlerini artırıyor.

Yükselen Değerli Puanlar

  • Petrol katkı maddeleri segmentinin tüm yıl net gelirinde ve faaliyet kârında artış.
  • Geçmiş performansa kıyasla 4. çeyrekte güçlü faaliyet sonuçları.
  • İşletme sermayesi 134 milyon dolar artırıldı.
  • Döner kredi tesisi borcu 361 milyon dolar azaldı.
  • Net borç/FAVÖK oranı bir önceki yıla göre 2,0’dan 0,9’a yükseldi.

eksiklikler

  • 4. çeyrekte yağ katkısı satışları ve faaliyet karı bir önceki yılın gerisinde kaldı.
  • Sevkiyatlar 2023 yılında 2022 yılına göre %10,7 azaldı.

Sorular ve Cevaplarda Öne Çıkanlar

  • Şirket, e-posta veya telefon aracılığıyla gelen soruları memnuniyetle karşılar ve ek sorularınız için ev sahibi Bay Bill Skrobacz ile doğrudan iletişime geçmenizi teşvik eder.

Bu rapor, NewMarket Corporation’ın en son finansal gelişmelerini yansıtmakta ve şirketin son performansı ve stratejik girişimleri hakkında kapsamlı bir bakış açısı sunmaktadır. Şirketin karışık sonuçları hem zorluklara hem de büyüme alanlarına işaret ederken, stratejik satın almalar ve finansal yeniden yapılandırma gelecekteki ilerlemenin temelini oluşturuyor.

InvestingPro Analizi

NewMarket Corporation (NYSE:NEU) güçlü bir ekonomik ortam karşısında dayanıklı bir mali performans sergiledi. Şirketin AMPAC’ın satın alınması ve borç/FAVÖK oranının iyileştirilmesi gibi stratejik hamleleri, şirketin uzun vadeli değer yaratma konusundaki kararlılığını gösteriyor. NewMarket’in finansal sağlığı ve piyasa konumu hakkında daha derin bir anlayış sağlayan InvestingPro’dan bazı önemli bilgiler:

  • InvestingPro Verileri , NewMarket’in Pazar Değerinin 2023’ün 4. çeyreği itibarıyla 14,66 olan sağlam F/K Oranı ile 5,69 milyar dolar olduğunu gösteriyor; son on iki aya bakıldığında hafifçe 14,64’e ayarlandı. Bu, özellikle kısa vadeli kazanç artışı dikkate alındığında piyasada makul bir değerlemeye işaret ediyor.

– Şirketin son on iki aylık PEG Oranı, 2023 yılı 4. çeyreği itibarıyla oldukça düşük olup 0,14 olup, F/K Oranına göre büyüme potansiyeline işaret etmektedir. Ayrıca, devir itibarıyla Fiyat/Defter katsayısı 5,29 olup, yatırımcıların şirketin varlıkları için ödemeye hazır oldukları primli piyasa değerlemesini yansıtmaktadır.

– NewMarket’in güçlü mali disiplini, temettü uygulamalarına da yansıyor; 2024 başı itibarıyla %1,52 Temettü Verimi ve 2023 4. Çeyrek itibarıyla son on iki ayda %7,14 Temettü Artış oranı elde ediliyor.

İstikrar ve büyüme arayan yatırımcılar, şirketin mükemmel Piotroski Skoru olan 9, yönetimin agresif hisse geri alımları ve yüksek hissedar getirileri tarafından cezbedilecek. YatırımPro Tips** tarafından desteklenen NewMarket’i cazip bir seçenek olarak görebilirler. Üstelik NewMarket, temettü ödemelerini art arda 5 yıl boyunca artırdı ve temettü ödemelerini 18 yıl üst üste sürdürdü; bu, hissedarlara değer kazandırma konusunda güçlü bir kararlılığa işaret ediyor.

Daha fazlasını öğrenmek isteyenler için InvestingPro aboneliği ek ipuçları sağlar. Şu anda NewMarket Corporation için 17 InvestingPro İpucu daha mevcut ve bunlara https://www.investing.com/pro/NEU adresindeki özel InvestingPro sayfasından erişilebilir. Bunu daha da cazip hale getirmek için InvestingPro aboneliği şu anda %50’ye varan indirim sunan özel bir Yeni Yıl indiriminde.

Daha ** Yeterli fırsat elde etmek için SFY24 Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde %10 ek indirim veya SFY241 kupon kodunu kullanarak 1 yıllık InvestingPro+ aboneliğinizde ek %10 indirim alabilirsiniz. Bu teklifler, yatırımcılara bilinçli kararlar verebilmeleri için kapsamlı araçlar ve bilgiler sağlamak üzere tasarlanmıştır.

NewMarket Corporation’ın en son mali sonuçları ve stratejik girişimleri, InvestingPro’nun öngörüleriyle bir araya gelerek, sürdürülebilir büyüme ve hissedar getirileri için zemin hazırlarken, bir şirketin piyasa zorluklarını aşan bir resmini çiziyor.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu