Ekonomi

Konut Fiyatlarındaki Artış ve Arz Sıkıntısı Sektörün En Büyük Sorunu Oldu

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, konutta yaşanan fahiş fiyat ve arz kasvetinin şubenin en değerli sorunu haline geldiğini belirterek, kredi musluklarının açılmaması durumunda üretim ve satışların daha da gerileyeceğini belirtti.

Özyurtlar Holding’ten yapılan açıklamada Özyurt, bir süredir yaşanan inşaat girdi maliyetleri artışının enflasyonist ortamın da etkisiyle zirveye ulaştığını belirterek, mevcut koşullarda konut sahibi olmanın mümkün olduğunu ancak banka kredileri ile.

Konutta fahiş fiyat ve arz durgunluğunun sektörün en kıymetli sorunu haline geldiğini belirten Özyurt, “Kredi muslukları açılmazsa üretim ve satışlar daha da geriler. Yüksek maliyetler konut fiyatlarını tetikliyor. Nefes alıyor. sektörün arz ve satışlarındaki artıştan kaynaklandığını belirterek, “Maliyetlerdeki artış konut fiyatlarına yansıyor. Bu kurallar çerçevesinde sadece banka kredisi kullanarak ev almak mümkündür. Meğer banka kredi faizleri bu kadar yüksek kaldığı sürece konut satışlarında düşüş görmeye devam edeceğiz. Hatta üretim ve satış durma noktasına gelebilir.” değerlendirmesini yaptı.

Konut arzının fiyatları geri çekebileceğine işaret eden Özyurt, şunları kaydetti:

“Ancak üretici için kredi kullanımı çok zorlaştığı için inşaat projeleri bekliyor. Ürettiğimiz projelerde maliyet artışları, enflasyon ve kredi faizlerindeki artış nedeniyle alımlar azaldı. Vadesi dolan gayrimenkul satışlarımızda ciddi bir yavaşlama var.” satışlarımızın yüzde 60’ının kredili olması ve faiz oranlarının bu kadar yüksek olması.Özetle kredili satışları artırmak kuraldır.Üretici ve satıcılar için kredi musluklarının açılması şarttır.Kredi muslukları açılmazsa ve üretim ve satış desteklenmezse konut satışlarının daha da düşeceğini göreceğiz bu nedenle öncelikle yüksek maliyetler dizginlenmeli, yatırımları artıracak takviyeler verilmeli, üretimi ve satışı artırıcı politikalar uygulanmalı talep ediyoruz. devreye alma çalışmalarının bir an önce yapılmasını istiyoruz.”

Devam eden projelerinde şirket bünyesinde kredi verme, vade uzatma gibi uygulamaları hayata geçirdiklerini, bankalarla özel çalışmalar yaparak garantörlük anlaşmaları imzaladıklarını belirten Özyurt, “Yatırımcılar için bireysel çalışma planları da yapıyoruz. Bu durumda; tüketicinin ihtiyaçlarına temel olmayı hedefliyoruz.Bizler ve bizim gibi şube markaları da finansal analiz üretiyor.Onun çalışmaları departmana yeni bir soluk getirecek.” terimleri kullandı.

Özyurt, başta yüksek maliyetler olmak üzere piyasalardaki dengesizliğin toplumun tüm kesiminin darboğaza girmesine neden olduğunun altını çizerek, inşaat firmalarının maliyetlerin yüksek olması nedeniyle yatırımlarını yavaşlatmayı tercih ettiğini vurguladı.

niluferajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu