Haber

Kuşadası’nda geçen hafta 6 ölü yunus karaya vurdu

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde son bir hafta içinde 6 ölü yunusun farklı plajlara vurduğu belirlendi.

Ekosistemi Koruma ve Doğaseverler Derneği’nden yapılan açıklamada, Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’ndaki Nazilli Sitesi, Kocagöl ve Sevgi plajları, Söke Plajı ve Ayday Siteleri Plajı ile Aydınlık Koyu’nda 6 yunusun ölü bulunduğu belirtildi. geçen hafta.

Açıklamada, 3 tanesinin “Stenella coeruleoalba” tipi çizgili yunus, 3 tanesinin ise “Delphinus delphis” tipi yunus olduğu belirtildi.

Açıklamada, Kuşadası Körfezi’nin güney bölgesinden geldiği belirlenen yunusların vücutlarında çok sayıda bozulma olduğu, bazılarında delikler tespit edildiği ve 2 yunusun kuyruklarının kesildiği belirtildi.

İnsan kaynaklı şüphe

Açıklamada, yunusların ölçümlerinin yapılıp, doku ve diş örneklerinin alınmasının ardından toprağa verildiği belirtildi.

“Deniz ekosisteminde besin zincirinin en üst halkalarından biri olan yunuslar genellikle deniz kirliliği, balık ağlarına kazara takılma, plastik atıklar nedeniyle ölüyor. Ancak son zamanlarda ölen yunusların sebebinin insan olduğunu düşünüyoruz. Denizcilik birimlerince yürütülen araştırma hakkında Kuşadası Kaymakamlığı’na bilgi verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu