Haber

Kütahya Ulaşım Ana Planı Sunumu Yapıldı

Kütahya’nın önümüzdeki yıllardaki ulaşım ve trafik sorununu çözmeyi amaçlayan Kütahya Ulaşım Ana Planı’nın tanıtımı Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. İl Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Bu şehri dünya şehirleri arasına sokmak için çalışıyoruz” dedi.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık liderliğinde Kütahya Belediyesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi arasında imzalanan protokolle başlayan Ulaşım Master Planı çalışmaları tamamlandı.

Kütahya Ulaşım Ana Planı’nın oluşturulması için kentin her noktasında nüfus sayımı ve rölöve çalışmaları yapılmış, ilgili kurum ve kuruluşlardan bilgi toplanmıştır.

Edinilen bilgiler ışığında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Ulaşım Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Karacasu ve ekibi, yaklaşık iki yıllık çalışmanın ardından Kütahya Ulaşım Master Planını hazırladı.

Sunumda, Kütahya il merkezindeki trafik ve otopark sorununun analizi, alternatif yol güzergahları çalışmaları, sürücü kaynaklı trafik sorunları, arızalı ve çift sıralı park sorunlarının analizi, sorun ve sorunların giderilmesine yönelik analiz önerileri yer aldı. dahil. Kütahya Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi tarafından hazırlanan analiz önerileri ile önümüzdeki yıllarda Kütahya’nın ulaşım ve trafik sorununun çözülmesi hedeflendi.

“Uzun ve zahmetli bir çalışmanın ardından sonuç raporu”

Sunum öncesi açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Prof. Paydaşları Trafik Şurası adı altında üç gün boyunca bir araya getirdik.O günkü kurallarda ortaya çıkan teklifleri aldık, bazı düzenlemeler yaptık.Oralardan çıkan analizlerin işe yaradığını gördük. kısa sürede şehri rahatlatacak bir şey değil, uzun vadeli Ulaşım Ana Planı çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini ve bu kapsamda “İmzaladığımız protokolle Eskişehir Osmangazi Üniversitemiz ile Kütahya arasında Dumlupınar Üniversitesi rektörleri, iddianın daha detaylı incelenmesi için bir süreç başlattık. Hocalarımız çalışmaları sonucunda elde ettikleri sonuç raporunu şimdi paylaşacaklar. Üniversitelerimizin ilgili hocaları ve ekipleri uzun ve meşakkatli bir çalışmanın ardından nihai raporu teslim etti.”

“Cumhuriyet Caddesi’nin tek yön trafiğe açılması teklifini yazdılar”

Kütahya’da yaşayan her vatandaşı düşünerek hareket ettiğini belirten Başkan Işık, “Ben Şehrül-Emin’im, bu şehirde yaşayan esnafımı, ulaşımda ter döken otobüs şoförümü, alacak vatandaşımı düşünmek zorundayım. Şehrül-Emin olmanın böyle bir sorumluluğu var.Yapılacak sunumdan sonra gerekeni nerede ve ne zaman gerekiyorsa yapacağız.Ayrıca yapılacak sunumdan sonra da gereğini yapacağız.A 35- 2019’da mecliste madde teklifi çıktı 34’üncü maddeyi kimse okumadı bile 35’inci madde üç cümle, üç cümleden biri: Gerekirse şehir merkezinde kapalı olan Cumhuriyet Caddesi’nin tek taraflı görüntüsünü, belediye binası olarak trafiğe açılsın teklifini yazdı o maddeyi cımbızla çektiler bu şehir henüz buna hazır değil dedim bir daha böyle bir belediye başkanının işini yıkmak gibi bir niyetimiz yok ama biz menfaat sahiplerinin ortak görüşüne saygı duyacaktır. Zamanı gelince yaparız dedik. Zafer Meydanı hakkında. Bu şehre bir çalışma kazandırdık. Şimdi bu meydana bağlanan yollarla ilgili yeni düzenleme zamanı ama acelemiz yok. Ama vatandaşlarımız ikna olunca gereğini yapıyoruz. İl Trafik Kurulumuz nerede, nasıl bir düzenleme yapılacak, ertesi gün bu çalışmayı hayata geçiriyoruz. Şehrin tüm paydaşları merkeze gelip gerçek bir karar verdiğinde ve bu karar hazırlanan raporlara uygun düşerse biz de inanırsak gereğini yaparız.” – KÜTAHYA

eleskirt-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu