Haber

Marmara Denizi 25 metre çekildi

Marmara Denizi 25 metre çekildi

Denizin çekilmesinin depremle ilgili olmadığı öğrenildi.

Kraliyet yolu ortaya çıktı

TEKİRDAĞ – Marmara Denizi’nin Tekirdağ merkez Süleymanpaşa ilçesi kıyılarında sular 25 metre çekildi. Denizin çekilmesiyle birlikte halk arasında Kral Yolu olarak bilinen kayalıklar ortaya çıktı.

Marmara Denizi’nde bu mevsimlerde zaman zaman yaşanan gelgitler kendini yeniden gösterdi. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Altınova Mahallesi’nde deniz yaklaşık 25 metre çekildi. Denizin 25 metre çekildiğini fark eden bazı vatandaşlar kısa süreliğine şaşırdı. Denizin 25 metre çekilmesiyle bölge vatandaşları ‘Kral yolu’ olarak bilinen denizdeki kayalıkların üzerine çıktı.

“Bölgedeki deprem hareketliliği ile alakası yok”

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Doç. Dr. Emre Özşahin yaptığı açıklamada, “Özellikle kuzey rüzgarı estiğinde Marmara Denizi’nde her yıl görülen çekilmeler bunlar. Özellikle alçak kıyılarda çekilmeler net bir şekilde görülüyor. Tekirdağ’da Kral Yolu olarak adlandırılan, düşük olduğu için bu çekilme genliği geniş bir alanda görülüyor.Beşerler, “Bu çekilmenin bölgedeki sallama hareketliliği ile ilgisi yok. Rüzgarın belirli mevsimlerde ve periyodik olarak hep aynı yönde esmesi ile oluşan bir olgudur. Rastgele kaygıya gerek yok” dedi.

Yıllık bir etkinlik

Vatandaş Sırma Yolcu yaptığı açıklamada, “Her yıl bu aylarda deniz genelde bu şekilde çekiliyor. Yani bu şahın yolu çıkacak kadar çekiliyor. Vatandaşın korkmasına gerek yok. her yıl olan bir olay.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu