Haber

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Arama Kurtarma Botlarına Yeni Katkıda Bulundu

Mersin Büyükşehir Belediyesiİtfaiye Filosunu güçlendirmeye devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Afet, Arama Kurtarma Müdürlüğü Sualtı ve Suüstü Arama Kurtarma Daire Başkanlığı, arama kurtarma faaliyetlerinde kullanılmak üzere 5 bot teslim aldı. Bu sayede Büyükşehir İtfaiyesi olası afet ve olaylara daha hızlı müdahale edebilecek.

Filoya eklenen tekneler, Mersin ili sınırları içindeki göl, baraj ve akarsularda kullanılmak üzere satın alındı. Sel ve afetlerde kullanılabilen ve teknik olarak daha hafif olan botlar, fiber botlara göre 5 kat daha dayanıklı. Satın alınan botlar güneş ışığından etkilenmezken çürümez ve paslanmaz. Hafifliği sayesinde sel veya barajlarda hızla kullanılabilecek teknelerden biri Anamur’da, biri Silifke’de, biri Tarsus’ta, ikisi de merkezde çalışacak.

YILDIZ: “SATIN ALDIĞIMIZ 5 ARAMA KURTARMA BOTU İLE FİLOMUZU GÜÇLENDİRDİK”

Mersin Sualtı Daire Başkanlığı’na getirilen 5 adet arama kurtarma botu ile filolarını güçlendirdiklerini belirten İtfaiye Dairesi Sualtı Arama Kurtarma Şefi Kasım Yıldız, “Teknelerimiz denizde kullandığımız teknelerden farklı olarak göllerimizde, barajlarımızda ve derelerimizde kullanılabiliyor. İl sınırlarımızda, sel ve afetlerde.” “Bu tekneler teknik olarak fiber teknelere göre daha hafif ve 5 kat daha dayanıklı, güneş ışığından etkilenmiyor, çürümez, paslanmıyor. Hafiflikleri sayesinde sel olaylarında veya barajlarda kolaylıkla boşaltılıyorlar” dedi.

“SATIN ALINAN ÇİZMELER DİĞER İLLERDEKİ AFETLERDE DE KULLANILACAK”

Filoya eklenen 5 arama kurtarma botunu ihtiyaç duyulan bölgelere konumlandıracaklarını belirten Yıldız, “Teknelerimizden 1’ini Anamur’a, 1’ini Silifke’ye ve 1’ini de Tarsus ilçemize bırakacağız. -Aydıncık ilçesindeki Zodyak teknemizde bulunan beygir gücündeki makineyle bu durumlara müdahale edeceğiz.” “Tekneyle müdahale edeceğiz” dedi.

Merkezde kalan 2 arama kurtarma botundan 1’inin sürekli su üzerinde, göreve hazır durumda olacağını belirten Yıldız, “Bunlardan 1’i merkez ilçelerdeki göl ve barajlarda müdahaleye hazır halde kalacak. Aynı zamanda sel olaylarında da bu botlarla diğer illere yardıma gideceğiz.” söz konusu.

Arama kurtarma botlarının İtfaiye’ye yeni alınan memurlar tarafından kullanılacağını sözlerine ekleyen Yıldız, “Yeni göreve alınan memurlar arasından 3 dalgıç arkadaşımız seçildi ve şu anda eğitimleri sürüyor. Arkadaşlarımızı sertifikalandırıyoruz. Bu belgelerle. Hem tekne filomuzu hem de dalgıç sayımızı artıracağız” dedi. Hizmet vermeye devam edeceğiz dedi.

Kaynak: ANKA / Spor

derincehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu