Haber

Türk kulübünün boksörü ölümden döndü

Türk boks kulübü EC Boxing’in Ukraynalı ağır siklet dövüşçüsü Victor Faust’un ABD’de Kübalı namağlup boksör Lenier Pero ile oynadığı maç sırasında 3 kaburga kemiğini kırdığı ve akciğerinin yanı sıra kalbine de zarar verdiği belirlendi.

Geçtiğimiz günlerde ABD’de ringlere çıkan EC boksör Ukraynalı Viktor Faust, maçı yönetti ancak 8. rauntta güçlü bir yumrukla yerde kaldı. Sakatlığın ciddiyetini anlayan ring hakemi Rafael Ramos maçı bitirmeye karar verdi. Hızla müdahale etmeye başlayan EC Boks doktoru Tum Kuchenbuch, sporcunun üç kaburgasında kırık olduğunu ve bunların akciğerlerin yanı sıra kalbe de zarar verdiğini tespit ederek, bu yaralanmanın erken müdahale edilmediği takdirde hayati tehlike oluşturabileceğini vurguladı.

Durumun kendisini üzdüğünü vurgulayan sporcunun menajeri ve EC Boks İdari Konsey Başkanı Erol Ceylan, “Her şeyden önce sporcumun sağlığı her şeyden önemli. Bunun için Almanya’dan kendi kulüp doktorumuzu ABD’ye götürdük. Puan olarak önde olduğumuz maçı bu şekilde kaybetmenin üzüntüsünü yaşadık. “Güvenim tam. Bir an önce sağlığına kavuşacak ve ringlere dönüp hayalini kurduğumuz dünya şampiyonluk kemerini alacak. İyileştikten sonra dövüş stili ile ilgili de çeşitli çalışmalar yapacağız” dedi.

Sporcunun antrenörü Bülent Başer de, “Önemli olan sporcumuzun hayati tehlikesi olmadan koruma altına alınması ve bunu da ekip olarak çok iyi başardık” dedi.

EC Boxing’in basın danışmanı Vedat Alyaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yiğit ve namağlup iki boksör ringe geldi. Bu maçta ilk mağlup olan talihsiz bir sakatlık geçiren Viktor Faust oldu. Bu iki boksörü yakından takip edin çünkü sonrası Birkaç yıl sonra burası dünyanın zirvesinde olan isimlerden bahsedecek” dedi. – İSTANBUL

akcakocahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu