Ekonomi

Viking halka arzı hisse başına 24 dolardan 1,54 milyar dolar topladı

Kruvaziyer operatörü Viking Holdings, ilk halka arzını hisse başına 24 dolardan başarılı bir şekilde fiyatlandırarak öngörülen aralıkta hedefi tutturdu ve 1,54 milyar dolar topladı. Hem şirketten hem de mevcut yatırımcılarından 64,04 milyon hissenin satışını içeren halka arz, Viking’in değerini 10,35 milyar dolara yerleştirdi. Bu değerleme Viking’i yılın en büyük ABD borsa çıkışı olarak konumlandırıyor.

Viking’in halka arz fiyatını hisse başına 21 ila 25 dolar aralığında belirleme kararı, şirketin Pazartesi günü arzını artırarak 10 milyar doları aşan bir değerleme hedeflemesinin ardından geldi. 1997’de dört nehir gemisinden 92 gemilik bir filoya ulaşan şirket, artık Antarktika ve Kuzey Kutbu gibi destinasyonlara da seferler düzenliyor. Viking, 2023 yılında 4,7 milyar dolar gelir elde ettiğini ve 90’dan fazla ülkede 10.000’den fazla kişiyi istihdam ettiğini bildirdi.

Kruvaziyer operatörünün halka arzı, 2022 ve 2023 yılları boyunca nispeten durgun olan ABD halka arz piyasasında yeniden canlanmaya işaret etmesi açısından önemli bir olaydır. Reddit, Astera Labs ve Rubrik gibi şirketlerin son zamanlarda başarılı bir şekilde listelenmesi, Viking’in halka açık pazara girmesi için olumlu bir zemin sağladı.

Viking’in önemli yatırımcıları arasında özel sermaye şirketi TPG ve Kanada Emeklilik Planı Yatırım Kurulu yer alıyor. Şirketin hisseleri Çarşamba gününden itibaren New York Menkul Kıymetler Borsası’nda “VIK” sembolü altında işlem görmeye başlayacak.

Viking’in arzının baş underwriterları arasında Bank of America, JPMorgan Chase (NYSE:JPM), UBS Investment Bank, Wells Fargo (NYSE:WFC), HSBC ve Morgan Stanley (NYSE:MS) yer alıyor. Viking’in borsaya girişine yönelik beklenti, halka arz faaliyetlerindeki yavaşlama döneminin ardından piyasaya yeni girenlere yönelik artan heyecanı yansıtıyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

habercandir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu