Ekonomi

VİOP’ta endeks kontratı güne düşüşle başladı

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası’nda (VİOP) Nisan vadeli BIST 30 endeksine dayalı sözleşme yüzde 0,2 düşüşle 5.289,25 puandan güne başladı.

Nisan vadeli işlem endeksi sözleşmesi, açılış seansında bir önceki normal seans kapanışının yüzde 0,2 altında 5.289,25’te işlem gördü.

Dün satış seyri izleyen endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışının yüzde 1,7 altında 5.301,50 puandan kapattı. Endeks kontratı akşam seansında düşüşünü sürdürerek 5.276,25 puana geriledi.

Analistler, küresel piyasalarda ABD bankacılık şubesinin risklerinin artmasıyla ağırlaşan bilanço döneminde beklentilerin üzerinde gerçekleşen şirket kârlılığının piyasalara etkilerinin küresel piyasalarda bugün Merkez Bankası’nın gözünün üzerinde olduğunu söylediler. Türkiye Cumhuriyeti’nin (TCMB) faiz kararları ülkedeki faiz kararına çevrildi.

Analistler, bugün TCMB’nin faiz kararına ek olarak yurt içinde haftalık para ve banka istatistiklerinin de takip edileceğini, bunun yanı sıra Euro Bölgesi’nde tüketici güven endeksi ve ABD’de 1. çeyrek GSYİH, kişisel harcamalar ve teknik açıdan bekleyen konut satış bilgileri. Endeks sözleşmesinde 5.250 ve 5.150 seviyelerinin takviye konumunda, 5.350 ve 5.400 puanların ise direnç konumunda olduğuna dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu