Sağlık

Eskişehir Şehir Hastanesi 5 Yaşında

10,5 milyon hastaya şifa veren Eskişehir Şehir Hastanesi 5’inci yılını kutluyor

                                                                          

Açıldığı günden bu yana Eskişehir’i etrafına şifa saçan bir sağlık üssüne dönüştüren, aynı zamanda birçok farklı alanda çekim merkezi haline getiren Eskişehir Şehir Hastanesi’nin açılışının beşinci yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

 

Etkinliğe, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet İlker, Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı İsmail Güneykaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Eskişehir İl Sağlık Müdürü Uzman katıldı. Dr. Yaşar Doğruci, Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Sungur, Akfen İnşaat Yönetim Konseyi Başkanı Selim Akın, Akfen Şehir Hastaneleri Genel Müdürü Uğur Kılınç ve davetliler katıldı. Kurdele kesimi ve açılış konuşmalarının ardından kutlamada plaket sunumlarıyla küçük bir konser de gerçekleştirildi.

 

Akfen İnşaatile Kamu-Özel Ortaklığı (PPP)Model ile üretimin tamamlanmasının ardından, Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığıncagörevlendirilmiş Eskişehir Şehir Hastanesi,Açılışının beşinci yılını kutluyor.

Dünya standartlarında ileri teknolojiye sahip sağlık hizmetlerini Eskişehir ve çevre illerle buluşturan Eskişehir Şehir Hastanesi’nin 5’inci yılı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

etkinliğe Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet İlker, Muharip Hava Kuvvetleri Komutanı İsmail Güneykaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Demir, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Eskişehir İl Sağlık Müdürü Uzman. Dr. Yaşar Doğruci, Eskişehir Şehir Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Sungur, Akfen İnşaat Yönetim Konseyi Lideri Selim Akın, Akfen Şehir Hastaneleri Genel Müdürü Uğur Kılınç ve davetliler katıldı. Kutlamada kurdele kesimi ve açılış konuşmalarının ardından plaket sunumları ve küçük bir konser de gerçekleştirildi.

 

5 YILDA 10 MİLYONUN ÜZERİNDE

HASTAYA HİZMET VERİLDİ

 

Eskişehir Şehir Hastanesi’nde Beş yılda 10 milyon 500 bin hasta hizmet sağlandı. Bu süre içinde 236 bin ameliyat gerçekleştirildiği. Hastanenin son 5 yılında sağlık hizmetlerinin yanı sıra, 9 milyon 350 bin kişiye gıda, 5,1 milyon kilogram çamaşır, 8,6 milyon kilogram atık toplama, 2,9 milyon sterilizasyon ve dezenfeksiyon hizmetiuygulanmıştır.

Hastanede öncülük edilen bazı değerli operasyonlar ve tedavilerin arasında ciddi ve hassas bir süreç var. Epilepsi Batarya Cerrahisi Bulunduğu. Ayrıca solunum sistemi ve kalp fonksiyonlarını detaylı bir şekilde inceler. Solunum Fizyolojisi Kardiyopulmoner Eğitim Testi gibi gelişmiş teşhis sistemleri de hastanede başarıyla uygulanmaktadır. Bununla Geleneksel Tamamlayıcı Tıpta Ozon Tedavisi (GETAT) Ünitesi gibi yenilikçi ve alternatif tedavi yöntemleri de başarıyla yürütülmektedir. Eskişehir Şehir Hastanesi, yenilikçi ve öncü tedavi sistemleriyle bölgesel sağlık hizmetlerinde öncü bir rol üstleniyor.

 

BULUNDUĞU BÖLGEYİ DEĞİŞTİRMEK

YENİLİKÇİ UYGULAMALAR

 

Eskişehir Şehir Hastanesi, çeşitli hizmet yelpazesiyle bölgenin sağlık ihtiyacını karşılamaya devam ediyor. Bu yenilikçi adımların arasında Sağlıklı Yaşlanma Merkezi,sosyal sorumluluk bilinciyle kurulan Sosyal Pazar,çalışanların aileleri için tasarlandı eskişehir şehir hastanesi kreş,halk sağlığının önemli bir bölümünü oluşturan Obezite Merkezi gecerli. Ayrıca yaşlı nüfusa özel bakım sunmaktadır. Geriatri Çalıştayı,Yanık hastaları için özel olarak tasarlanmıştır Yanık Merkezi,uyku bozukluklarının tedavisi Uyku Merkezi,terapötik aferez işlemlerini gerçekleştiren ve kronik yaraların tedavisinde uzmanlaşmış birim Kronik Yara Bakım Merkezi Hastane bünyesinde buna benzer özel ihtiyaçlara yönelik birimler de faaliyet göstermektedir. Tüm bu hizmetler ile YGAP (Yoğunlaştırılmış Geriatrik Bakım Programı) BirimiAyrıca hastalara kapsamlı sağlık hizmetleri sunmaktadır.

 

37 AMELİYATHANE VE

254 POLİKLİNİK ODASI BULUNMAKTADIR

 

Eskişehir Şehir Hastanesi, açılışından bu yana geniş bir yelpazede çağdaş sağlık hizmeti sunarak bölge halkının ve geniş bir coğrafyanın sağlık ihtiyacını karşılamayı başarmıştır. 333 bin metrekare kapalı alandaFaaliyet gösteren Hastane, son teknolojiye sahip tesisleri ve geniş olanaklarıyla dikkat çekiyor.

188 bin 536 metrekare genişliğinde arsaHastane inşa edildi 1150 yatak kapasitesi onun elindedir. Hastanede yoğun bakımiçin rezerve edildi 199 yatak gecerli. Eskişehir Şehir Hastanesi’nde 37 ameliyathane ve 254 poliklinik odasıÇok çeşitli sağlık hizmetleri sunulmaktadır.

Acil durumlara hızla müdahale edebilecek donanıma sahip bir tesis. helikopter pistineAyrıca hastanenin bünyesinde yer alan 2 bin 300 araç kapasiteli otoparkhastalar ve ziyaretçileri için büyük kolaylık sağlar.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

selcukluajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu