Haber

Frans Timmermans, Hollanda’da merkez sol bloğa liderlik etmek istiyor

Avrupa Birliği (AB) Komitesi Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, Kasım ayı sonunda yapılması planlanan Hollanda genel seçimlerinde iki partili merkez sol bloğa liderlik etmek istediğini açıkladı.

Timmermans, Hollanda ulusal basınına yaptığı açıklamada, 22 Kasım’da yapılacak genel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Timmermans, genel seçimler için müttefik olduklarını açıklayan iki partili merkez sol blok İşçi Partisi ve Yeşil Sol Parti’nin ortak kampanyasına liderlik etmek istediğini belirterek, 2012’ye kadar başbakan olmayı hedeflediğini belirtti. seçimleri kazanmak ve giderek kutuplaşan ülkeyi birleştirmek.

İşçi Partisi üyesi ve eski dışişleri bakanı Timmermans, toplumdaki eşitsizlikleri ortadan kaldırmak istediğini söyledi.

Timmermans dışında bu merkez sol bloğa liderlik etmek isteyen başka hiçbir aday öne çıkmadı.

İşçi Partisi ve Yeşil Sol Parti 17 Temmuz’da güçlerini birleştirdiklerini açıkladılar.

Hollanda koalisyon hükümeti istifa etti

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, 7 Temmuz gecesi, dört partiden oluşan koalisyon hükümetinin göçmen politikaları müzakerelerinde anlaşmaya varamaması nedeniyle istifa ettiğini açıkladı.

Koalisyon hükümetinde yer alan dört partiden üçünün lideri başkanlıktan ayrılırken, Rutte de seçimlerin ardından yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte aktif siyaseti bırakacağını belirtti.

Göçmenlik politikalarındaki çatışmalar

Göçmen politikalarındaki görüş ayrılıklarının bir süredir dört parti arasında çatışmalara yol açtığı bilinirken, Halkın Özgürlük ve Demokrasi Partisi’nin (VVD) getirmek istediği düzenlemede mülteci çocukların savaş bölgelerinden Hollanda’ya gelenler, geçici olarak ülkede kalacak ve çatışmalar sona erdikten sonra ülkelerine döneceklerdi.

Tarafların üzerinde anlaşamadıkları konulardan birinin de cinsel yönelim gibi nedenlerle iltica statüsü kazananların aile birleşimi hakkından tam olarak yararlanacağı, sığınma statüsü kazananların ise aile birleşimi hakkından tam olarak yararlanacağı ikili göç politikası oluşturulması önerisi olduğu belirtildi. savaş nedeniyle ülkelerine dönemeyen ve ciddi ölüm riski taşıyan aile birleşimlerinden sınırlı bir şekilde yararlanabilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu