Haber

İzmir’de Buca Cezaevi alanı imar planı iptal edildi

İzmir’de 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremin ardından desteklenemez olduğu gerekçesiyle yıkılan Buca Cezaevi’nin alanı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan plan, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından iptal edildi. 4. İdare Mahkemesi. Kararın ardından bir paylaşım yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir 4. İdare Mahkemesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Buca Cezaevi arazisine betonlamanın önünü açan imar planı değişikliğini iptal etti. Yeşil kazandı. Doğa kazandı, halk kazandı. Karanlık duvarlar kazandı.” “Türkiye’nin en parlak parkı beton yığınlarından değil, moloz yığınlarından çıkacak. Buca Cezaevi Özgürlük Evi olacak” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Buca Cezaevi bölgesi için yaptığı planların İzmir 4’üncü İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmesinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından konuyla ilgili yorum yaparak bakanlığın bu projeyi yapmak istediğini belirtti. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin alanı ve planları. Yan koyarak paylaştı.

“YEŞİL KAZANDI, DOĞA KAZANDI, İNSAN KAZANDI”

Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Devlet paydaşlarının hayal ettiği kâr planlarının hukuk ve hayatın gerçekleriyle örtüşmediği bir kez daha ortaya çıktı. Bizim ve belediyemizin itirazı üzerine açılan dava İzmir 4. İdare Mahkemesi’nde görüldü. Meslek odaları dinlendi ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Buca Cezaevi arazisine betonlama yapılmasına karar verdi “Bunun önünü açan imar planı değişikliğini iptal etti. Yeşil kazandı, doğa kazandı, halk kazandı. Türkiye’nin en parlak parkı beton sürgünlerinden değil, karanlık duvarların enkazından çıkacak. Buca Cezaevi Özgürlüğün Evi olacak” dedi.

Kaynak: ANKA / Siyaset

adilcevazhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu