Haber

İzmir’de Çocuk Hakları Günü unutulmadı

İzmir Büyükşehir Belediyesi,hava muhalefeti nedeniyle ertelenen 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü’nün birinci aktifliğini Seferihisar Çocuk Belediyesi’nde yaptı. Çocuklar cümbüşün tadını doyasıya çıkardı.

Hava muhalefeti nedeniyle ertelenen 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü etkinliklerini 25-27 Kasım tarihlerine kutlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi çocuk haklarına dikkat çekmek, çocukları korumak ve ömür şartlarını uygunlaştırmak hedefiyle hazırladığı programın birincisini Seferihisar Çocuk Belediyesi’nde yaptı.
“Ben çocuğum haklarımla varım” sloganıyla İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Projeler Dairesi Başkanlığı Çocuk Belediyesi Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında kukla, drama, pantomim, halk oyunları, tahta bacaklar, sirk şovları sergilendi çocuklar ise doyasıya eğlendi. Çocuk tiyatrosu ile Şubadap Çocuk Konseri ile cümbüş doruğa ulaştı.

Eğlence Kültürpark’ta sürdü
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı cümbüşler bugün Kültürpark’ta çocuklar için atölyeler ile devam ediyor. 27 Kasım 2022 Pazar günü ise tekrar Kültürpark Kaskatlı Havuz yanında 12.00 – 15.00 saatleri ortasında 5-14 yaş aralığındaki çocuklara yönelik bilim, ekoloji, mutfak, kültür ve sanat alanlarında atölyeler olacak. Atölyeler dışında spor parkurları, farkındalık parkurları ve sokak oyunlarıyla çocuklar farkındalığı yüksek, eğlenceli vakitler geçirecekler. Her atölye “Uluslararası Çocuk Hakları Sözleşmesi” ile bağlantılı olarak tasarlandı. Ayrıyeten lisan bariyeri olan çocuklar için de atölyelerde tercümanlar bulundurulacak.

Muhteşem final
27 Kasım 2022 Pazar günü atölye alanının yanında, sahne gösterimleriyle 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü etkinliklerinin finali gerçekleştirilecek. 14:00-17:00 saatleri ortasında planlanan sahne etkinliklerinde; “SGDD Alfarah Çocuk Korosu, İzelman Anaokulları Sürdürülebilirlik Korosu, Sirk Gösterileri, Mimdo’nun Aradığı Pantomim Oyunu ve Şubadap Çocuk Konseri” yer alacak. Ayrıyeten etkinlikler mühletince tahta bacaklar çocuklara eşlik edecek olup, Gezici Kütüphane ’den fiyatsız çocuk kitapları dağıtılacak ve çocuklara çeşitli ikramlar sunulacak.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu