Teknoloji

Outpost: Infinity Siege Kule Savunma Deneyimi Sunuyor

 
Bilim kurgu temasıyla karşımıza çıkmaya hazırlanan yapım, bizlere hem tek oyunculu hem de çevrimiçi co-op oyun deneyimleri sunuyor. Oyunda kule savunma sistemi yer alıyor ama burada birinci şahıs kamera perspektifi ile istediğimiz gibi alanlara ilerleyebiliyor, oraları işgal etmeye çalışabiliyoruz ve daha fazlasını yapabiliyoruz. Üretimde kendi binamızı yani bölgemizi kurabileceğimiz, bu bölgeyi istediğimiz gibi savunabileceğimiz, hatta elimizdeki silahları düşmanlara karşı kullanabileceğimiz hızlı aksiyon sistemleri mevcut ve biz de elimizden geleni yapmak için yola çıktık. burada hayatta kal.
 
Üretimde hayatta kalmanın başka yollarını bulabileceğimiz ve bu oyunda her birinin farklı bir deneyim yaşayacağı birçok özelleştirme sistemi ve seçeneği var. Bunlarla onları istediğimiz gibi kişiselleştirebilir, farklı ekipmanlarla yükseltebilir ve daha fazla iyileştirmenin kilidini açabiliriz. Bu prosedürel oyunlar elbette işbirliği modunu desteklediğinden, arkadaşlarla birlikte oynamak daha eğlenceli bir deneyimin kilidini açabilir. Bu nedenle bu oyunu arkadaşlarınızla çiftler halinde oynamanızı öneririz.
Birinci şahıs kamera bakış açısıyla yer alabileceğimiz yapımda kendi alanımızı yani binamızı savunmaya çalışabiliyoruz. Burada karşımıza çıkan düşmanları yok etmek için elimizdeki silahlara güveniyoruz ve tabancalardan makineli tüfeklere ve roketlere kadar oldukça geniş bir silah kütüphanesinden bahsedebiliriz. Bu silah kütüphanesini istediğimiz şekilde geliştirebiliyoruz ve aynı zamanda istediğimiz dünyayı keşfetmeye çalışıyoruz. Kendi karakolumuzu kurmaya çalışabilir ve oradaki kaynakları toplamak için elimizden geleni yapabiliriz.
 
Aynı zamanda oyunda dünyayı keşfederken, polis karakolu alanını yükseltmek ve geliştirmek için kaynak ve ekipman toplayabilir, farklı formlardaki birimleri birleştirip yükseltebiliriz. Elbette kendi bölgemizi savunmak için farklı şekillerde savunma kuleleri veya birimleri yerleştirebiliriz. Bu birimlerin nereye yerleştirileceğine, nasıl saldıracağına tamamen biz karar veriyoruz ve bu sayede istediğimiz gibi ilerleyebilir, kendi savunmamızı güçlendirebiliriz. Bu tür oyunlarda yaptığımız stratejiler ve planlamalar tamamen size kalmış. Dolayısıyla burada her oyuncu farklı bir deneyim kazanıp bunu kendi savunma sistemine dahil edebiliyor.
  
 
Ayrıca karakol sistemleri de dahil olmak üzere üretimde olan ve kendi bölgemizi kurmaya çalıştığımız eşsiz silahların olduğunu da belirtebiliriz. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ağır bilim kurgu temalı bir yapımla ilerleyebilir, kendi bölgemizi savunmak için savunma kuleleri ve birimleri inşa etmeye çalışabilir, aynı zamanda bu kule birimlerini dilediğiniz gibi özelleştirip kişiselleştirebilirsiniz. Elbette burada yapacağınız saldırılar yukarıda da belirttiğimiz gibi çok değişkenlik gösterebiliyor ve eşsiz silah kütüphanesi ile oyundaki yerinizi alabilirsiniz. Oyunda geçirdiğiniz süre boyunca ilginç bilim kurgu silahlarından makineli tüfeklere kadar farklı performans gösteren silahlar elde edebiliyorsunuz ve bunlarla kendi bölgenizi savunmak için elinizden gelenin en iyisini yapmak üzere yola çıkıyorsunuz. Oyunda ilerledikçe bölgenize saldıran çok sayıda düşman biriminin bulunduğunu belirtebilir ve bunları yok etmek için farklı atış yöntemleri kullanabilirsiniz.
 
Öte yandan oyunda keşif ve hayatta kalma unsurları da yer alıyor. Bu unsurlarla kendinizi şiddet dolu bir durumun içinde bulabilir ve çeşitli oyun özellikleriyle ilerlemeye başlarsınız. Oyunun kendine has bir harita sistemi bulunmaktadır. Bu harita sistemi ile farklı haritalara geçiş yapabilir ve bu haritanın keyfini tekrar çıkarmaya çalışabilirsiniz. Haritada farklı noktalara doğru ilerledikçe elbette kaynakları toplamak, kaynakları birleştirmek ve farklı eşyalar üretmek çok önemli. Çünkü bunlarla kendi bölgenizi yani polis karakolunuzu geliştirip yeni becerilerin kilidini açmaya çalışıyorsunuz.
 
Kendinizi farklı şekillerde savunabileceğiniz ve kendi bölgenizin kaosa sürüklendiği bu yapımda, savaşlara girerek kendinizi her zaman hareket halinde görebilir ve buradaki eşsiz mühimmat ve silah çeşitliliğinden yararlanabilirsiniz. Oyunda tehlike ve fırsatlarla dolu farklı bölgelere doğru ilerledikçe elbette orada hayatta kalabilmek için her zaman tetikte olmanız gerekiyor. Bu uyanıklık sorunu elbette oyundaki gergin atmosferden kaynaklanıyor. Öte yandan oyunda yeni bölgelere ilerledikçe görüntülerinin ve atmosferlerinin nasıl değiştiğini deneyimleyebiliyorsunuz.
 
 
Kule savunma sistemleriyle bir arada karşılaştığımız için her bölgenin kendine has atmosferi, düşman çeşitliliği ve kaynakları bulunuyor. Dolayısıyla bu yerleri dikkat çekici bir oranda keşfetmek ve bu keşiflerle çevreyi keşfetmek oldukça önemlidir. Bu araştırmalarla elbette kendi polis merkezimiz için güçlü birimler toplayabiliriz, buradaki kaynak envanterimizi de çıkarabiliriz ve farklı kaynak türleriyle kendimizi güçlendirebiliriz. Öte yandan işbirliği özelliği içeren üretimde, tek oyunculu yapıda oynayabilir ve istediğiniz zaman farklı oyun modlarına geçebilirsiniz ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi bu tarz oyunları arkadaşlarınızla işbirliği modunda oynamak, kilitlerin kilidini açabilmektedir. çok daha eğlenceli bir deneyim.
 
Bu sayede gerçekten hızlı bir şekilde farklı bölgelere geçebiliyorsunuz, bir arkadaşınız başka bir şey yaparken farklı bölgeleri keşfedebiliyorsunuz ve bu sayede ilerlemenizi daha hızlı sürdürebiliyorsunuz. Bu nedenle oyunda geçirdiğiniz süre boyunca tek oyunculu oynamak yerine arkadaşlarınızla ortak modda oynamak çok daha keyifli olacaktır.
 
Ayrıca oyunda farklı oyun modlarının bulunduğunu da belirtebiliriz ve tabi ki bu tür oyunlarda oyun modlarının çok çeşitli olması önemli çünkü oyunda belli bir noktadan sonra yapılacak sınırlı şeylerle karşılaşabiliyoruz ve Her zaman yaptığımız aynı hamlelerle oyundan sıkılabiliriz. Bu nedenle oyunda geçirdiğimiz süre boyunca farklı oyun modlarının bizlere sunulması ve istediğimiz gibi ilerleyebilmemiz güzel.
 
Bu nedenle oyunda oynadığımız süre boyunca hem arkadaşlarımızla savaşa katılabiliyor hem de sonsuz oyun modu ile aksiyonlara ve canavarlara dalabiliyoruz. Sonsuz oyun modunda bulunduğumuz süre boyunca canavar dalgaları sürekli üzerimize geliyor ve onları yok etmek için elinizden geleni yapmalısınız. Bu düşman dalgaları durduğunuz yere kadar devam ediyor ve burada elde ettiğiniz kaynakları toplamanızı sağlıyor. Dolayısıyla bu oyunda iki farklı modun bulunduğunu belirtebiliriz ve bu modlar sayesinde kendi bölgenizi daha hızlı geliştirebilir, farklı silahlarla oyundaki yenilikleri keşfedebilirsiniz.
 
 
Kendi bölgemizi inşa etmek için elinizden gelenin en iyisini yaptığınız üretimde çevreyi keşfetmek çok önemli. Bu keşiflerle birlikte etrafta mühimmat toplarken farklı ve benzersiz silah birimleriyle ilerlemeye başlıyorsunuz. Oyunda tabancalardan el bombası fırlatıcılarına, roketatarlardan diğer silahlara kadar çok çeşitli silah kütüphaneleri bulunuyor. Ayrıca oyunda robotların da bulunduğunu ve burada daha mecha tarzı bir temayla yer alabileceğimizi de belirtebiliriz.
 
Oyundaki ekran görüntülerinden ve fragmanlardan da görebileceğiniz gibi, kaosa sürüklendiğimiz bir savaş ortamı ile karşı karşıya kalıyoruz ve bu kaotik ortamda hayatta kalmaya çalışıyoruz. Elbette bu tür oyunlarda savaş ortamının keyifli bir şekilde sunulması ve yapay zeka fonksiyonlarının düzgün bir şekilde sağlanması çok önemli çünkü yapay zekanın yapımı kolay olması ve saldırılarımıza rastgele tepki vermemesi unsurlar arasında yer alıyor. Bu da oyuncuları oyundan uzaklaştırıyor. Dolayısıyla oyunda oynadığımız süre boyunca bu yapay zekanın gerçekten iyi çalışmasını ve yaptığımız saldırılara farklı tepkiler vermesini bekliyoruz.
 
Yukarıda da belirttiğimiz gibi oyundayken kooperatif moduna geçebilir ve arkadaşlarınızla savaşa katılabilirsiniz. Elbette oyunda farklı işbirliği modlarında aktivite günleri de mevcut. Bu hareketli günlerde arkadaşlarınızla savaşa girebilir, canavarlara ve diğer düşman unsurlarına karşı mücadele edebilirsiniz. İşbirliği modu ile oyun içinde arkadaşlarınızdan güç, güç ve destek ekibi alabilirsiniz. Bu sayede oyundaki düşmanları hızlı ve farklı şekillerde ortadan kaldırabilirsiniz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi oyunun sonsuz bir modu bulunuyor. Bu sonsuz modda dilediğiniz gibi çalışabilir, taktikler benimseyebilir ve kendi ustalığınızı sergilemek için kendi planlarınızı yapabilirsiniz. Bu nedenle bu modu denemekten çekinmemeniz gerektiğini söyleyebiliriz.
 
 
Oyun ilk başta kolaydır. O halde elbette şiddet içeren içerik barındırıyor. Çünkü oyunda düşman orduları sürekli üzerimize geliyor ve bu düşman ordularının sayısı da artıyor. Bu nedenle oyunda sürekli cephaneniz bitiyor ve sonrasında şiddetli ve devasa düşmanlarla karşılaşıyorsunuz. Burada irili ufaklı düşmanların yanı sıra işveren savaşları da var. Bu işveren savaşlarında onları ortadan kaldırmak ve kendi bölgenizi savunmak oyundaki ana hedeflerinizden biridir. Hızlı aksiyon sistemi içeren ürün şu an Steam sayfasında açık durumda olup dilerseniz Steam sayfasındaki istek listenize ekleyebilir ve çıktığı gün bildirim alabilirsiniz. Bağımsız bir ekip tarafından bizlere sunulduğu için oyundan beklentilerinizi düşük tutmanızda elbette fayda var. Hem grafik hem animasyon hem de içerik olarak bize belki sınırlı içerik sunabilir. Dolayısıyla burada da elbette oyunun tadını çıkarmaya çalışmalısınız. Öte yandan yukarıda da belirttiğimiz gibi oyunda hem aksiyon hem de savunma olaylarının her zaman esas olduğunu söyleyebiliriz.
 
 
Farklı haritalara geçebileceğiniz üretimde, kendi taşınabilir alanınıza komuta edebilir, gözetleme alanlarından düşmanların gelip gelmediğini görebilir ve kendi silahlı birimlerinizi orada toplayabilirsiniz. Burada farklı durumlarda stratejilerinizi ve planlarınızı ortaya koyabilir ve buna göre kendi tabanınızı geliştirebilirsiniz. Elbette burada karakterlerin de bir yapıya sahip olduğundan bahsedebilir ve bu karakterlerle kendi savunma birimlerinizi ortaya koyabilirsiniz. Her savunma biriminin farklı baskın sistemleri vardır. Dolayısıyla burada farklı stratejilere geçebilir ve bunları ihtiyaçlarınıza göre ayarlayabilirsiniz.
 
Bol miktarda keşif ve hayatta kalma unsurunun yer aldığı yapımda, benzersiz özelliklerinizle silahlarınızı ayarlayabilir, bu şekilde düşmanlara saldırabilir ve kendi alanınızı korumak için elinizden geleni yapabilirsiniz. Burada da farklı özelliklere sahip mühimmatlarla ilerlemeye çalışıyoruz ve burada çok daha fazla detay olduğunu söyleyebiliriz. Elbette bu tarz oyunlarda çeşitliliğin fazla olması önemli ve bu çeşitlilik ile siz de oyundaki yerinizi alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu