Haber

Uşak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Kolostrum Üretimine Başladı

Uşak Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, “Yaşasın Buzağılar Gülen Yüzler” adlı SOGEP projesi çerçevesinde kolostrum (ağız sütü) seri üretimine başlandığını duyurdu.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada; “Yaşasın Buzağılar Gülen Yüzler” isimli SOGEP projesi hayata geçirildi. Projede hastalıksız işletmelerden toplanan kolostrumlar 60 derecede 1 saat pastörize edildikten sonra -40 dereceye düşürülerek vakumlanıyor ve ardından Freeze Dry teknolojisi kullanılarak yaklaşık 36 saatte toz haline getiriliyor. Daha sonra paketlenir ve ülke genelinde kolostrum (kolostrum) sıkıntısı çeken tüm işletmelere kargo ile gönderilir. Ambalajları vakumlu ambalajda olup raf ömrü 2 yıl olacak şekilde üretilmektedir. Projemiz ile maternal antikor transferinin yetersizliğinden kaynaklanan buzağı ölümleri azaltılacak ve ülke ekonomisine milyarlarca lira katkı sağlanacaktır.

Proje ile buzağı ölümlerinin azalması bekleniyor

‘Yaşasın Buzağılar Gülen Yüzler’ projesinde yeni doğan ineklerden sağılan ve “ağız” olarak da bilinen ilk süt (kolostrum) toz haline getirilip, paketlenip buzağıları için üreticilere veriliyor.

Buzağı ölümlerini azaltmayı hedefleyen projenin toplam maliyetinin 1 milyon 393 bin lira olduğu daha önce açıklanmıştı.

Proje, Sosyal Kalkınmayı Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Zafer Kalkınma Ajansı (%80) ve Uşak Valiliği İl Özel İdaresi (%20) tarafından sağlanan hibelerle hayata geçirildi. – USAK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu