Haber

CUMHURBAŞKANLIĞI İNSAN KAYNAKLARI DAİRE BAŞKANI 30 BİN YAZILIM GÖÇÜ HABER GERÇEĞİ YANSITMIYOR

İnsan Kaynakları Forumu, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Salim Atay, “Ülkemizde maalesef bazen gençlerin geleceğe bakışını olumsuz etkileyecek sorumsuz açıklamalar yapılıyor. Bunlardan biri de ’30 bin yazılımcı göç etti’ haberiydi.

İnsan Kaynakları Forumu, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, ASELSAN Yürütme Konseyi Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Açılış programı, tanıtım filmi ve Cumhurbaşkanlığı Türk Müziği Korosu’nun müzik dinletisi ile başladı. Açılış konuşmalarını ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, Türk Devletleri Teşkilatı Kubaniçbek Ömuraliyev ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Başkanı Doç. Salim Atay yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yazılı açıklaması okundu. Panellerle devam eden forum 6 Aralık’a kadar devam edecek.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAZILI MESAJ YAYINLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın forumda okunan mesajı şöyle: “İnsan kaynakları camiasının değerli temsilcileri, kamu ve özel sektörümüzün değerli mensupları, değerli misafirler, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyor, saygı ve sevgiler sunuyorum. Nazik davetiniz hayırlara vesile olmasını dilerim.Son yıllarda demokrasi, temel hak ve özgürlükler, altyapı yatırımları ve dijitalleşme alanlarında attığımız adımlarla kültürümüzü kamu ve özel şubelerimize yerleştirmeye çalışıyoruz. 20 yıldır bu yolda önemli bir mesafe kat ettik.hayallerinize gidin yurdumuzun geneline hakim olan yollarda suni engebelerle karşılaşmayan bir iklim oluşturduk.Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile kurumsal kapasitemizi daha da güçlendirdik. ülkemiz insan kaynağının daha iyi yönetilmesi adına kapsayıcı ve erişilebilir insan kaynakları modelini ülkemize kazandırdık. vatandaşlarımızın beceri ve yetkinliklerini çok daha ileriye taşıyacağız. Yüzyıl Türkiye vizyonumuz çerçevesinde bu modelin etkinliğini artırmayı ve eksikliklerini gidererek her yönüyle mükemmel hale getirmeyi hedefliyoruz. Dünyanın farklı ülkelerinden 3 bini aşkın katılımcıyı bir araya getiren Forum’un uluslararası düzeyde deneyim ve bilgi paylaşımını sağlayarak çalışmalarımıza katkı sağlayacağına inanıyorum. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisimiz ile Forum’a destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.”

“KOBİ’LERİN KURUMSALLAŞMASINA OLUYOR”

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay ve ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün basın açıklaması yaptı. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Salim Atay, “Genç bir nüfusa ve önemli bir yetenek kapasitesine sahibiz. Genç yeteneklerimiz olmasına ve onlara ülkenin her yerinde üniversite imkanı sağlamış olmamıza rağmen, insan kaynakları alanında yeterli sayıda profesyonelimiz yok. İnsan kaynakları ile uğraşan profesyonellerin olmaması, KOBİ’lerin kurumsallaşmasında sorun var, ülkemize özgü bir sorun değil” dedi.

“MEDYAYA YANSIYAN 30 BİN YAZILIM GÖÇMEN HABERİ GERÇEĞİ YANSITMAMALI”

Doç. Salim Atay, zaman zaman gençlerin geleceğe bakışını olumsuz etkileyebilecek sorumsuzca açıklamalar yapıldığını belirterek, “Bunlardan biri medyada çıkan ’30 bin yazılımcı Türkiye’den göç etti’ haberiydi. İnsan Kaynakları Ofisi olarak bu alanda her türlü bilgiye sahibiz ve yetenek hareketini izliyoruz.Dünya tarihi boyunca yetenekler farklı kültürlere gitmiş ve oradan farklı şeyler öğrenmiştir, bu normaldir. Kovid nedeniyle hareketlilik ikiye ayrılıyor, biri sağlık sektörü ve oburluk, dijital pazar nedeniyle küresel şirketler çok sayıda yazılımcı ihraç etmeyi tercih etti.Yansıyan rakamların gerçekle hiçbir ilgisi yok, diye konuştu. Argümanı olan tezini kanıtlamak için” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu